'Niçin kurum içinden İMD alınmıyor?' sorusuna cevap verdi

Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, niçin kurum içinden İş ve Meslek Danışmanı alınmıyor sorusunu cevapladı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Mart 2016 21:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Niçin kurum içinden İMD alınmıyor?' sorusuna cevap verdi

Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, Aydın Milletvekili Metin Lütfi BAYDAR'ın soru önergesini cevapladı.

Baydar, İŞKUR'da, insan kaynakları planlamasının düzenli yapılamadığına değinerek "Kurum içinde yetişmiş, nitelikli personel verimli olarak değerlendirilememiş ve bunun neticesinde İş ve Meslek Danışmanı ataması sadece dışarıdan yapılarak, Kurum içinde yetişmiş personele bu hak tanınmamıştır. Bunun sonucunda da Memur ve Danışman kadrosunda bulunan çalışanların aynı işi yapmalarına rağmen İş ve Meslek Danışmanlarının (derecelere göre 400 - 800 TL arasında) ortalama 600 TL fazla ücret alması nedeniyle oluşan fark kurum içindeki çalışma barışını bozmuştur. 26 Mart 2015 tarih ve 29307 sayılı İş ve Meslek Danışmanlığı yönetmeliği değiştirilerek kurum personelleri içinde İMD aliminin önü açılmış ancak bugüne kadar uygulamaya geçilmemiştir." demişti.

Baydar, Çalışma Bakanına bu çerçevede 4 soru yöneltmişti. İşte o sorular

1) İŞKUR'da Memur/VHKİ/Şef kadrosunda çalışanların (MYK'dan İş ve Meslek Danışmanı Sertifikası almış olan kişiler) 26 Mart 2015 tarih ve 29307 sayılı yönetmelik hükümlerine göre daha fazla bekletilmeden İş ve Meslek Danışmanlığı kadrosuna atanması hususunda herhangi bir çalışma yürütmekte misiniz?

2) Aynı işi yapmalarına rağmen, dışarıdan alınan İş ve Meslek Danışmanlarının, Kurum içindeki meslektaşlarından(Memur ve Danışman kadrosundan) daha fazla ücret alması, "eşit işe eşit ücret" anlayışıyla ne kadar uyumludur?

3) Böylesi bir adaletsiz durumun ortadan kaldırılması için yasal bir düzenleme yapmak, ahlaki ve vicdani bir sorumluluk değil midir?

4) 26 Mart 2015 tarihinde yürürlüğe giren 29307 sayılı İş ve Meslek Danışmanlığı yönetmeliği, üzerinden neredeyse bir yıl geçmesine rağmen hangi gerekçelerle uygulanmamaktadır?

ÇALIŞMA BAKANI SOYLU'NUN CEVAP

Çalışma Bakanı Süleyman Soylu'nun bu soru önergesine verdiği cevapta, diğer unvalarda çalışan personelin İMD'lerle aynı işi yapmadğını ayrıca, kurum içinden İMD atama zorunluluğu bulunmadığını belirtti.

İşte Soylu'nun cevabı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber