İki unvan için, giyecek yardımlarında değişiklik yapıldı

Orman Muhafaza memurları ile 112 Acil Sağlık Hizmetleri personeline yapılan Giyecek yardımında değişiklik yapıldı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Mart 2016 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İki unvan için, giyecek yardımlarında değişiklik yapıldı

Orman Muhafaza memurları ile 112 Acil Sağlık Hizmetleri personeline ayni olarak giyecek yardımı yapılmaktadır. Yani diğer personel de olduğu gibi bu personele, giyecek almaları için nakdi yardım yapılmamakta, gerekli olan kıyafetler kurum tarafından alınıp verilmektedir.

9 Mart 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik değişikliğine göre yapılan düzenlemeler şu şekildedir:

1- Orman Muhafaza Memurlarına, Pantolon veya Etek, Gömlek, Ayakkabı, Bot, Mont, Eldiven, Kravat, Parka, kep veya bere, tişört, bel kemeri ve teçhizat takımı verilecektir. Daha önceki düzenlemede, Orman Muhafaza memurları diğer resmi kıyafet taşıyan zabıta, itfaiye, infaz koruma memuru gibi unvanlarda çalışan personel ile aynı giyecek yardımını almaktaydı. Bu düzenlemeyle, Orman Muhafa memurlarının giyecekleri kıyafet diğer resmi görevlilerden ayrıştırılmıştır.

Ayrıca, Orman muhafaza memurlarına yapacakları görevler gereği iki yılda bir, iki adet (yazlık, kışlık) pantolon, iki yılda bir, bir adet kazak ve yelek verilebilecek. Motosikletli olarak görev yapan orman muhafaza memurlarına ise giyim eşyalarına ek olarak, giymeleri zorunlu olan giyim eşyaları ayrıca verilecek. Motosikletli olarak görev yapan orman muhafaza memurlarının zorunlu olarak giyecekleri giyim eşyalarının neler olacağına, Orman ve Su işleri Bakanlığı karar verecektir.

2- 112 Acil Sağlık Hizmetleri Personeline daha önce; kep, montgomer, yağmurluk, kışlık- yazlık pantolon, kazak, uzun- kısa kollu gömlek, yelek ve bot verilmekteydi.
Yeni düzenlemeye göre ise bu personele parka, yelek, pantolon, tişört, Örgü Başlık, kep, bot ve ayyakkabı verilecektir.
112 Acil Sağlık Hizmetleri Personelinden kasıt İlk ve Acil Yardım Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü, İlk ve Acil Yardım Komuta Kontrol Merkezi ve İlk ve Acil Yardım İstasyonlarında kadrolu olarak fiilen çalışan Tabip, Tıbbi Teknolog, Sağlık Memuru, Teknisyen, Hemşire ve Şoförlerdir.

Giyecek yardımı yönetmeliğinde yapılan değişiklikleri görmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber