Engelli öğretmene belleticilik görevi istegi dışında verilemez

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Mart 2016 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Engelli öğretmene belleticilik görevi istegi dışında verilemez

Engelli öğretmenlere isteği dışında gece nöbeti ve gece vardiyası görevi yani belleticilik ve gece nöbeti görevi süresiz verilemez

23.07.1965 tarih ve 12056 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun "Günün 24 Saatinde Devamlılık Gösteren Hizmetlerde Çalışma Saat Ve Usulünün Tespiti" başlıklı 101. maddesindeki; "Günün yirmi dört saatinde devamlılık gösteren hizmetlerde çalışan Devlet memurlarının çalışma saat ve şekilleri kurumlarınca düzenlenir.

Ancak, kadın memurlara; tabip raporunda belirtilmesi halinde hamileliğin yirmi dördüncü haftasından önce ve her halde hamileliğin yirmi dördüncü haftasından itibaren ve doğumdan sonraki (Değişik: 6495 sayılı Kanunun 8 inci maddesi) iki yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez. Engelli memurlara da isteği dışında gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez." hükümleridir.

Bu hükümler sadece Günün 24 Saatinde Devamlılık Gösteren Hizmetlerde uygulanmaktadır. Eğitim Öğretim hizmetlerinde sadece pansiyonlu ve yatılı okullar bu kapsama girmektedir.

Bu nedenle engelli öğretmenlere; isteği dışında gece nöbeti ve gece vardiyası görevi yani pansiyonlu ve yatılı okullarda belleticilik ve gece nöbeti görevi verilemez. Normal olarak görevli olduğu Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları ile Ortaöğretim Kurumlarında nöbet görevi verilir.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber