İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Vekil memurluk süreleri, hangi halde değerlendilir?

Vekil memurluk süreleri, kazanılmış hak aylığında değerlendirilir mi?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 19 Nisan 2016 10:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vekil memurluk süreleri, hangi halde değerlendilir?

HANGİ KADROLARA VEKİL MEMUR ATANABİLİR?

657 sayılı Kanunun 86. maddesine göre ilkokul öğretmenliği (Yaz tatili hariç), tabiplik, diş tabipliği, köy ve beldelerdeki ebelik ve hemşirelik, eczacılık, mühendis ve mimarlık, veterinerlik, vaizlik, Kur'an kursu öğreticiliği, imam-hatiplik ve müezzin-kayyımlığa ait boş kadrolara açıktan vekil atanabilir.

VEKİLLİK SÜRELERİ, KAZANILMIŞ HAK AYLIĞINDA NASIL DEĞERLENDİRİLİR?

Bir vekil memurluk süresinin kazanılmış hak aylığında değerlendirilip değerlendirilmeyeceği hakkında bir karar verebilmek için, 657 sayılı Kanunun 36. maddesine bakmak gerekmektedir.

36. maddede yer alan hükümlere göre,

- Mesleklerini memuriyet dışında vekil tabiplik, diş tabipliği, eczacılık kadrolarında yapanların çalıştıkları bu sürelerin tamamı sağlık hizmetleri sınıfında görev almak şartıyla kazanılmış hak aylığında değerlendirilecektir.

- Aynı şekilde mesleklerini memuriyet dışında vekil mühendis ve mimar olarak yapanların çalıştıkları bu sürelerin tamamı Teknik Hizmetler Sınıfında görev almak şartıyla kazanılmış hak aylığında değerlendirilecektir.

Ancak, 36. maddede vekil öğretmenlik veya vekil imamlık kadrolarında geçen sürelerin değerlendirilmesine yönelik bir hüküm yer almadığı için, vekil öğretmenlik veya imamlıktaki süreler kazanılmış hak aylığında değerlendirilmemektedir.

YILLIK İZİN VE 68/B2DEKİ UYGULAMA

Diğer taraftan vekil memur kadrolarına geçen süreler yukarıda yer verilen değerlendirmelere göre eğer kazanılmış hak aylığında değerlendirilmiş ise yıllık izne esas hizmet süresinin tespitinde de dikkate alınmaktadır. Yine vekil memurluklarda geçen süreler 68/B'ye esas hizmet sürelerinin tespitinde dikkate alınmaktadır.

Son bir husus olarak şunu belirtmek istiyoruz. Yukarıdaki açıklamalar genel kanun hükümlerine göre yapılmıştır. Ancak bazen vekil memurların kadroya geçirilmeleri sırasında bu sürelerin kazanılmış hak aylığında değerlendirilmesine yönelik hükümler de yer alabilmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber