Kişisel Verileri Koruma Kurumu adına yeni bir kurum kuruldu

7 Nisan 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Kişisel verilerin Korunmasına Dair Kanunla yeni bir kurum daha kurulmuştur.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Nisan 2016 18:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kişisel Verileri Koruma Kurumu adına yeni bir kurum kuruldu

7 Nisan 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Koruması Kanunuyla, devlet teşkilatı arasına yeni bir kurum daha katılmıştır.

Kurumun adı, Kişisel Verileri Koruma Kurumu'dur. Kurum, kurul olarak çalışacak olup, kurul üye sayısı 9'dur. Kurulun beş üyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi, iki üyesi Cumhurbaşkanı, iki üyesi Bakanlar Kurulu tarafından seçecektir. Üye olabilmek için gerekli şartlar, Kanunun 21. maddesinde düzenlenmiştir. Tıklayınız. Kurul üyelerinin görev süresi dört yıldır. Süresi biten üye yeniden seçilebilir.

Kuruma toplam 195 kadro verilmiştir. Yönetim dışındaki diğer kadrolar şu şekildedir: Hukuk Müşaviri, avukat, Uzman, uzman yardımcısı, mali hizmetler uzmanı, memur, bilgisayar işletmeni, VHKİ, sekreter, santral memuru, şoför, teknisyen, teknisyen yardımcısı ve hizmetli.

Kurumda görev alacak personel, 657'e tabi memur olacaktır. Kadroların büyük çoğunluğuna naklen alımla geçiş yapılacaktır.

Diğer kamu kurumlarından geçici görevlendirme yoluyla kuruma geçmek mümkündür. Bu konuda, kanunun 27. maddesiyle düzenleme yapılmıştır.

6 ay içinde üye seçimi yapılacak ve sonrasında Başkanlık teşkilatı oluşturulacaktır.

Kuruma bütçe tahsis edilene kadar; Kurumun giderleri Başbakanlık bütçesinden karşılanacak; Kurumun hizmetlerini yerine getirmesi amacıyla bina, araç, gereç, mefruşat ve donanım gibi gerekli tüm destek hizmetleri Başbakanlıkça sağlanacak; Kurumun hizmet birimleri faaliyete geçinceye kadar sekretarya hizmetleri Başbakanlık tarafından yerine getirilecektir.

Kurumun uzman ve uzman yardımcısı kadrolarına diğer kurumlardan naklen atanmasına ilişkin bir düzenleme kanununda yer almamıştır. Bu konu muhtemelen yönetmelikle düzenlenecektir. Ancak, yönetmelikle düzenleme yapılabilmesi için kanunda hüküm yer almamaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber