Uzman jandarma ve erbaşın memur eşi, norm kadro sayısına sınırlamasına tabi olmayacak

Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına Dair Yönetmelikte, uzman jandarma ve uzman erbaşlar için düzenleme yapıldı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 08 Nisan 2016 09:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uzman jandarma ve erbaşın memur eşi, norm kadro sayısına sınırlamasına tabi olmayacak

Tüm Devlet memurlarının yer değiştirme işlemlerinde genel esasları düzenleyen ve çerçeve yönetmelik olarak adlandırılan, Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelikte, değişiklik yapıldı. Tıklayınız.

Önceki düzenlemede, 6 grup personel için, aile birlikteliğinin sağlanmasında norm kadro sayılarının dikkate alınmayacağı düzenlenmişti. Bu unvanlar arasına uzman jandarma ve uzman erbaşlar da eklenmiştir.

Buna göre, uzman jandarma veya uzman erbaş bir yere atandığında, memur olan eşin uzman jandarma ve erbaşın yanına atanması sırasında norm kadro sayısı sınırlaması uygulanmayacaktır.

Bir örnek verecek olursak, uzman jandarma zorunlu yer değiştirmeye tabi olarak Ankara'ya atandığında, memur olan sağlıkçı eşinin Ankara'ya atanması sırasında eğer Sağlık Bakanlığının uyguladığı bir norm kadro sayısı var ise bu sınırlama uygulanmayacaktır.

Eşinin yanına naklen atamada, norm kadro sınırlamasının uygulanmaması için zorunlu yer değiştirmeye tabi eşinin çalışması gereken unvanlar şu şekildedir:

"İlgili mevzuatı uyarınca zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulan;
- eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı,
- mülki idare amirliği hizmetleri sınıfı ve
- emniyet hizmetleri sınıfına giren memurlar,
- Türk Silahlı Kuvvetlerine mensup subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlar ile
- hakim ve savcılar,"

Son bir not olarak şuna dikkat çekmek istiyoruz. Bu maddenin uygulanabilmesi için eşin zorunlu yer değiştirmeye bağlı olarak bir yere il'e atanmış olması gerekmektedir. Zorunlu yer değiştirmeye tabi olmak demek belirli sürelerle belirli bölgelerde görev yapılması anlamına gelmektedir.

Devlet memurlarının yer değiştirme yönetmeliğinde değişiklik

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber