Yurt genelinde sağanak yağış etkili olacak

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların; Bolu, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Ankara, Kırıkkale, Çorum, Amasya'nın batısı ile Samsun ve Sinop'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Nisan 2016 09:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yurt genelinde sağanak yağış etkili olacak

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Rüzgarın kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Ülkemiz genelinde görülecek yağışların; Bolu, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Ankara, Kırıkkale, Çorum, Amasya'nın batısı ile Samsun ve Sinop'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, heyelan, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber