666 sayılı KHK'daki merkez ve taşra uzmanı ayrımı AYM'ye taşındı

Gelir uzmanlarının başvurusu üzerine, Danıştay, 666 sayılı KHK2deki merkez ve taşra uzmanı ayrımını sağlayan düzenlemelerin iptali istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurdu.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 21 Nisan 2016 10:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
666 sayılı KHK'daki merkez ve taşra uzmanı ayrımı AYM'ye taşındı

Daha önce de memurlar.net'te değinildiği üzere, Anayasa Mahkemesi, 666 sayılı KHK ile getirilen mali düzenlemelerin 6223 sayılı Kanun kapsamına girmediği gerekçesiyle, üst kurullardaki murakıp ve uzmanlar yönünden iptal kararları vermişti. İptal kararları üzerine de, geçtiğimiz hafta Meclis'te geçen bir kanunla, üst kurul personeli yönünden, yeniden düzenlemeler yapılmıştı.

Ancak bu kez gelir uzmanlarının başvurusu üzerine, 666 sayılı KHK'da merkez ve taşra uzmanlarının farklı maaş almalarını sağlayan ibarelerin iptali istemiyle Danıştay nezdinde dava açılmış, Danıştay da söz konusu KHK düzenlemelerinin, yetki kanunu olan 6223 sayılı Kanun kapsamında olmadığı gerekçesiyle, iptali için Anayasa Mahkemesine başvurmuştur.

Anayasa Mahkemesinin daha önceki kararları düşünüldüğünde, başvuruda yer alan düzenlemelerin, iptal edilmesi kesin gibidir.

İŞTE DANIŞTAY'IN AYM'YE BAŞVURUSU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber