İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Memur Alımlarındaki Askerlik Sorunu Çözüldü

2000 yılından bu yana gerçekleştirilen merkezi memur yerleştirmelerinde, "askerliğini yapmamış" olanlar neredeyse tercih yapamamaktaydılar. Memurlar.net olarak, bu konunun hukuken yanlış olduğunu, ilgili Danıştay kararlarını da sitemizde yayımlayarak açıklamaya çalışmıştık. Nihayet, bu yerleştirmelerde, bugüne kadar yapılan bu yanlış uygulamadan vazgeçilmiştir. Bu nedenle tercih kılavuzunda yer alan tüm kadrolara askerliğini yapmamış olan adaylar da başvurabilecektir. Umarız bu uygulama, sonraki yerleştirmelerde de devam eder. Sitemizin bu konudaki haberlerine gerek açtıkları davalarla gerekse de Başbakanlığa gönderdikleri dilekçelerle katkıda bulunan tüm ziyaretçilerimize teşekkür ediyoruz.

Haber Giriş : 06 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nisan 2004 tercih kılavuzunda askerliğe ilişkin olarak aşağıdaki koşullara yer verilmiştir.
" Bk. 17. Erkek adaylar için, muvazzaf askerlik çağına gelmemiş veya hizmetini fiilen tamamlamış veya muaf veya erteletmiş veya yedek sınıfına geçirilmiş olmak.

Bk. 252. Cinsiyeti erkek olmak ve muvazzaf askerlik çağına gelmemiş veya hizmetini fiilen tamamlamış veya muaf veya erteletmiş veya yedek sınıfına geçirilmiş olmak."

Bu şartlarda da görüleceği üzere, ilan edilen kadrolara durumu uyanlardan askerliğini tecil ettirenler de başvuru yapabilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber