İşçi Sınavı, 10-11 Temmuz 2004 Tarihinde KPSS İle Birlikte Yapılacak

Memur kadrosuna yapılacak atamalar için 10-11 temmuz 2004 tarihinde yapılacak merkezi sınava girilmesi gerektiği ÖSYM tarafından daha önce açıklanmıştı. Geçtiğimiz günlerde İŞKUR tarafından yapılan açıklamada da işçi statüsündeki normal, özürlü ve eski hükümlü kadrolarına yapılacak atamalar için de uygulanacak olan sınavın KPSS ile birlikte yapılacağı belirtilmiştir. KPSS'ye girmek isteyen adaylar, 19-30 Nisan 2004 tarihleri arasında 2004-KPSS Kılavuzu, Başvurma Belgesi ve soru örneklerini içeren kitapçıktan oluşan başvuru formunu ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerinden alacaklardır. İŞKUR tarafından yapılan açıklamayı görmek için tıklayın.

Haber Giriş : 09 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN
Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Statüsünde İstihdam Edilmek İsteyen Adaylara DUYURU


Kamu kurum ve kuruluşlarına alınacak normal, özürlü ve eski hükümlü işçi sınavı, 2004 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile birlikte yapılacaktır. Sınava ortaöğretim (lise ve dengi okul) mezunları ile ön lisans ve lisans eğitimini tamamlanmış olanlar katılacaktır.

2004-KPSS, 10-11 Temmuz 2004 tarihlerinde ÖSYM'nin sınav merkezi bulunan il ve ilçelerde ve Lefkoşa'da yapılacaktır. KPSS'ye girmek isteyen adaylar, 19-30 Nisan 2004 tarihleri arasında 2004-KPSS Kılavuzu, Başvurma Belgesi ve soru örneklerini içeren kitapçıktan oluşan başvuru formunu ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerinden alacaklardır.

Normal işçilerde, sınavda başarılı olabilmek için en az 60 puan almış olmak gerekirken özürlü ve eski hükümlü olarak sınava girenler için taban puan bulunmamaktadır. Kamu kurum ve kuruluşlarından alınan normal, özürlü ve eski hükümlü işçi ihtiyaçlarına ilişkin işgücü talepleri, Resmi Gazete'de, Kurum internet sayfasında (www.ıskur.gov.tr), TRT 1 Teleteksinde ve Kurum ilan panolarında ilan edilecektir. Durumu işgücü talebinde belirtilen şartlara uygun olan adayların duyuruda belirtilecek süre içerisinde, sınav sonuç belgesi ile eğitim durumlarına ilişkin mezuniyet belgesi, varsa mesleğine ilişkin belge ya da sertifika ile bulundukları ildeki İŞKUR ünitesine müracaat etmeleri gerekmektedir.

Kamu kurum ve kuruluşlarının normal, özürlü ve eski hükümlü işçi ihtiyaçlarının karşılanmasında, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Daimi Kadrolarına İlk Defa Daimi İşçi Olarak Alınacaklar Hakkında Uygulanacak Sınav Yönetmeliği, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Olarak İstihdam Edilecek Özürlüler Hakkında Uygulanacak Sınav Yönetmeliği ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Olarak İstihdam Edilecek Eski Hükümlülere Uygulanacak Sınav Yönetmeliği ile bu konulara ilişkin Tebliğ hükümleri uygulanacaktır.

Normal, özürlü ve eski hükümlü işçi alımları için merkezi sınav sonuçları, en az bir, en çok dört yıl süreyle geçerli olacak, ayrıca, yüksek puan almış olmak kamu kurum ve kuruluşlarında görev almada tek başına bir hak teşkil etmeyecektir.

Bu konuda 2004 KPSS Kılavuzunun 17 nci sayfasından da bilgi alınabilmesi mümkün bulunmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber