İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Aynı anda iki farklı lisansüstü eğitim yapılabilir mi?

Yapılan Değişiklikle Aynı Anda İki Farklı Lisansüstü Eğitim Yapılabilir Mi?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 08 Haziran 2016 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aynı anda iki farklı lisansüstü eğitim yapılabilir mi?

20 Nisan 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan "Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmelik"in Diğer Hükümler başlıklı 35 inci maddesinin 6 ncı fıkrasında,

"

Tezsiz yüksek lisans programları hariç, aynı anda birden fazla lisansüstü programa kayıt yaptırılamaz ve devam edilemez." hükmü yer almaktadır.

Bu madde kapsamında değerlendirdiğimizde, Yükseköğretim Kurulunun ön lisans ve lisans düzeyinde getirdiği "aynı anda aynı düzeyde" örgün eğitimi engelleyen kararın, lisansüstü eğitimde de uygulanacağı anlaşılmıştır.

2016-2017 eğitim öğretim yılı güz yarıyılında itibaren artık adaylar aynı anda birden fazla tezli yüksek lisans ve doktora programına kayıt yaptıramayacaklar. Tezsiz yüksek lisans programlarında ise bu hüküm uygulanmayacaktır.

Diğer taraftan, ilgili yönetmeliğin geçici 1 inci maddesinin 2 nci fıkrasında "

Bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden önce aynı anda birden fazla lisansüstü programa kayıtlı olan öğrenciler hakkında 35 inci maddenin altıncı fıkrası uygulanmaz

." denilmektedir.

Bu nedenle, yönetmeliğin yayınlandığı 20 Nisan 2016 tarihinden önce aynı anda aynı düzeyde Tezli Yüksek Lisans ve/veya Doktora yapan adaylar ise lisansüstü eğitimlerine devam edeceklerdir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber