Elde Olmayan Nedenler mi Kötü Yönetim mi?

8 Kasım 2006'da, Türk Standartları Enstitüsünün son personel alımından pis kokular geldiğini belirtmiş; KPSS aranmaması ve başvuru yollarının kısıtlanmasından dolayı da, bu Kurumu 16 Kasım tarihinde Kamu Etik Kuruluna şikayet etmiştik. O tarihten bu yana iki gelişme oldu... TSE, önce, sınav tarihine ilişkin duyuruyu daha sonra yapacağını belirtti. Şimdi ise, ilgili makamlarla yazışma yapıldığını belirterek, yazışmalar tamamlandıktan sonra yeniden duyuru yapılacağını açıkladı... Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Aralık 2006 08:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TSE'DEN YAPILAN AÇIKLAMA

Enstitümüze alınacak 45 adet Meslek Yüksek Okulu mezunu sözleşmeli personel alımı için yapılacak sınava ilişkin olarak ilgili Makamlarla yazışmalar devam ettiğinden sınav tarihi ve yeri bildirilmesi mümkün olamamaktadır. Söz konusu Makamlarla yazışmalar sonuçlandığında yeniden duyuru yapılacaktır. Elde olmayan nedenlerle meydana gelen aksaklıktan dolayı özür dileriz.

MEMURLAR.NET'İN DEĞERLENDİRMELERİ

TSE'nin yaptığı son açıklama, Kasım ayından bu yana Kurum içinde bazı değerlendirmeler yapıldığını ve personel alımında sıkıntı oluştuğunu göstermektedir. Son açıklamadan yola çıkarak TSE'ye şu soruları sormak istiyoruz...

1- TSE gerek Haziran ayındaki ilanda gerekse de 3 Kasım tarihinde sitemizde yer alan ilanda "personel" terimini kullanmıştır. Ancak, TSE tarafından yapılan bu yeni açıklamada, "sözleşmeli personel" terimi kullanılmaktadır. TSE personel statüsünü yeni mi belirlemiştir?

2- Açıklamada, ilgili makamlarla yazışma yapılacağı belirtilmektedir. TSE, ilgili makamlarla yazışma yapmadan ve gerekli izinleri almadan mı böyle bir ilana çıkmıştır? TSE personel alımı için hangi kamu kurumlarından izin alacağını bilmekte midir?

3- Açıklamada "Sözkonusu makamlarla yazışma sonuçlandığında yeniden duyuru yapılacağı" belirtilmektedir. Yeniden duyuru ne anlama gelmektedir? Yeni bir duyuru mu yoksa varolan başvurulara yönelik bir sözlü sınav duyurusu mu?... Açıklamadan, "yeni bir duyuru" yapılacağı anlaşılmaktadır. Bu halde, taşradan başvuru imkanı verilmeyen ve bizzat başvuru istenen söz konusu personel alımında, Ankara'ya gelip başuru yapanların yaptıkları masraflar nasıl karşılanacaktır? TSE, sıkıntıya soktuğu binlerce adayı katlandığı bu zahmeti nasıl telafi edecektir?

4- Açıklamanın son kısmında "elde olmayan nedenlerden dolayı" özür dilenmektedir. Ortada elde bulunmayan bir neden bulunmadığını düşünüyoruz. Yayımlanan ilanı ve yapılan açıklamaları değerlendirdiğimizde, elde olmayan nedenlerden ziyade kötü bir yönetimle karşı karşıya olduğumuz görülmektedir. Ve ne yazıkki bu kötü yönetimin olumsuz yükünü, kayırmacılığa imkan sağlandığı ve hala bu ülkede personel alımının torpille yürütüldüğü imajını kanıksadığı için vatandaşlarımız ve Ankara'ya bizzat gelerek başvuru yapanlar çekmektedir.

AÇIKLAMALARA NEDEN ÜÇ AŞAMADA ULAŞILABİLMEKTE?

Son bir husus olarak şu hususu belirtmek istiyoruz. TSE'nin ilanı sadece tek bir yazılı basın organında yayımlanmıştır. Bu ilan, sitemiz tarafından scan edilip internet ortamına aktarılmasaydı başvuru sayısı çok daha da az olacaktı. İlan, kurumun WEB sitesinden dahi yayımlanmamıştır. İlan sonrası yayımlanan açıklamalar ise Kurumun WEB sitesinin en kuytu köşesine konulmuştur.

TSE'nin internet sitesinde yayımladığı açıklamaya ulaşabilmek için önce www.tse.gov.tr adresine girilmesi, buradan sol tarafta yer alan "Duyuru ve Yayınlar" linkine tıklanması, daha sonra gelen menüden "Duyurular"a tıklanması ve son olarak da iki cümlelik açıklamayı okuyabilmek için Acrobar Reader programının kurulmuş olmasını gerektiren pdf yazının açılması gerekmektedir.

TSE açıklamalarına, neden bu kadar zor ulaşılabilmektedir? Yoksa Enstitü, standartları belirleyen bir kurum olarak, her gün ziyaret edilen WEB sitesinde, nasıl bir personel alımı yoluna başvurulduğunun öğrenilmesinden utanmakta mıdır?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber