Yaşı bekleyen memur, 1260'den fazla sigortalı olursa, emekli ikramiyesi de yanar mı?

Emekli olmak için görevinden ayrılan ve yaşı bekleyen memur, 1260 günden fazla sigortalı olursa Emekli sandığından emekli olamaz. Peki bu halde emekli ikramiyesi de yanar mı?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Temmuz 2016 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yaşı bekleyen memur, 1260'den fazla sigortalı olursa, emekli ikramiyesi de yanar mı?

Ben Türk Silahlı Kuvvetlerinde binbaşıyım, emekli sandığına bağlı olarak çalışmaktayım. Yıpranma payı dahil 25 yılım 2016 yılı haziran sonu itibarıyla doluyor ve yaşa takıldığımdan maaş almadan ayrılıyorum.

9 yıl civarı beklersem emekli sandığından maaş alabiliyorum. Fakat bu bekleme süresinde mecburen çalışacağım. Yeni çalışacağım kurum Bağkur veya başka bir güvence sistemi olabilir, bu durumda ben emekli sandığından değil son çalıştığım güvence sisteminden emekli maaşına bağlanıyormuşum. Bu durumda emekli sandığında kalınan süreler için yapılan ödemeler ne olacak alacağım maaşta hak kaybına uğrarmıyım? Toplu para ne olacak? İlginize teşekkürler.....

Durumunuzu değerlendirmemiz:

Hizmet yılınızı tamamladığınızdan, yaş tamamlanana kadar görevinizden ayrılabilirsiniz.

Yaş grubunu yıpranma süreleri azaltır, daha önce yaş grubunu tamamlamayı sağlar.

Yaşınızını tamamlayacağınız süreye kadar aylık ve ikramiye olmaz, bu sürede GSS. Kapsamında sağlığınız olur.

Yaşınızı tamamlayacağınız tarihe kadar BAĞ-KUR, SSK lı çalışırsanız, 1260 gün ve daha fazla çalışmanız olursa TSK. ünvanınız üzerinden emekli olamazsınız. Az olursa TSK. ünvanınız üzerinden emekli olursunuz.

TSK.daki sürenize emeklilik ikramiyeniz saklı kalır. Memurluk, işçilik veya esnaflık üzerinden ne zaman aylık bağlanırsa emekli ikramiyenizi o tarihte alırsınız.

Maaş kaybınızda memurluk aylık sistemi ile işçilik veya esnaflık aylık sistemi farklıdır. TSK. ünvanınıza bugün için alabileceğiniz aylık ve ikramiye tutarını hesaplamak için http://www.memurlar.net/hesaplama/emekli-maas/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz. İşçi ve Bağ-Kur kapsamında yüksek SGK primli olarak çalışmanızın avantaj olabileceğini ayrıca değerlendirmekteyiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber