Sağlık Personeli İçin Alan Bilgisi Sınavı Yapılmayacak

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada 2004 Temmuz KPSS sınavı, dört oturumda yapılacaktır. Cumartesi sabah oturumuna tüm aday katılacak olup, bu oturumda sadece genel kültür ve genel yetenek soruları sorulacaktır. Cumartesi sabah oturumunda isteyen adaylara ayrıca Yabancı Dil Testi de verilecektir. Öğretmen adayları bu oturumlaraq ek olarak Cumartesi öğleden sonraki oturumu da gireceklerdir. Pazar sabah ve öğleden sonra oturumlar ise sadece müfettiş, uzman, kontrolör ve denetmen yardımcısı ile kaymakam adaylığı gibi A Grubu Kadrolara atanmak isteyen lisans mezunları içindir. Buna göre, sağlık bölümü mezunları sadece genel kültür ve genel yetenek sınavına tabi tutulacaktır.

Haber Giriş : 12 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığından :

ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞINDAN 2004-KPSS İLE İLGİLİ DUYURU

3/5/2002 tarihli ve 24744 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmış olan "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik"in ilgili hükümleri uyarınca Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) 10-11 Temmuz 2004 tarihlerinde Cumartesi ve Pazar günleri dört oturumda olmak üzere ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerinin bulunduğu 81 İl ve 63 İlçe merkezi ile Lefkoşa'da yapılacaktır.

2004-KPSS'ye ortaöğretim (lise ve dengi meslek liseleri) kurumlarından, önlisans (iki yıllık meslek yüksekokulları veya iki yıllık açıköğretim programları) programlarından ve lisans (dört veya daha fazla yıllık yükseköğretim programları) programlarından mezun/mezun olabilecek durumda olanlar başvurabileceklerdir. Sınava ilköğretim (ortaokul) mezunları giremeyecektir.

2004-KPSS'ye başvurmak isteyen adaylar, 19 - 30 Nisan 2004 tarihleri arasında 2004-KPSS Kılavuzu, Başvurma Belgesi ve soru örneklerini içeren kitapçıktan oluşan Başvuru Evrakını 4 000 000 TL karşılığında ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerinden alacaklar ve Kılavuzda belirtilen kurallara göre doldurdukları Başvurma Belgesi ile sınav ücretini yatırdıklarını belgeleyen Banka Dekontunu en geç 30 Nisan 2004 Cuma günü mesai bitimine kadar Başvuru Evrakını aldıkları ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerine teslim edeceklerdir. Başvurma işlemlerini sadece ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri gerçekleştirecektir. ÖSYM'nin başvuru bürolarının adresleri ÖSYM'nin internet adresinde (http:// www.osym.gov.tr) de yer almaktadır.

A Grubu Kadrolara eleman almayı planlayan kamu kurum ve kuruluşlarının adları, kadro unvanları ve ağırlıklı puanları ile ilgili ayrıntılı bilgiler 2004-KPSS Kılavuzunda yer almaktadır. 2004-KPSS Kılavuzu öğretmenlik kadroları ile B Grubu Kadrolar için personel alacak kamu kurum ve kuruluşlarının adlarını, kadro sayılarını ve bu kadroların koşullarını da içermektedir. 2004-KPSS Kılavuzunda, ayrıca 2004-KPSS sonuçlarının normal, özürlü, eski hükümlü işçi alımında da kullanılacağına ilişkin Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR) bir duyurusu bulunmaktadır.

2004-KPSS sonuçları sınav tarihinden itibaren iki yıl geçerli olacaktır.

2004-KPSS'ye başvuru sırasında adaylar T.C. Kimlik Numaralarını Başvurma Belgesine yazıp kodlamak zorundadırlar. T.C. Kimlik Numaralarını bilmeyen adaylar, bağlı bulundukları İlçe Nüfus Müdürlüklerinden alacakları Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneğinden veya http://tckimlik.nvi.gov.tr internet adresinden bu numaralarını öğrenebileceklerdir.

2004-KPSS ÖSYM tarafından, 10-11 Temmuz 2004 tarihlerinde, Cumartesi sabah, Cumartesi öğleden sonra, Pazar sabah ve Pazar öğleden sonra olmak üzere dört oturumda yapılacaktır. Tüm adaylar 2004-KPSS'nin öğrenim düzeylerine göre düzenlenmiş Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin uygulanacağı Cumartesi sabah oturumuna girmek zorundadırlar. Cumartesi sabah oturumunda isteyen adaylara ayrıca Yabancı Dil Testi de verilecektir. Öğretmen adaylarının Cumartesi öğleden sonra oturumuna girmeleri zorunludur. Pazar sabah ve öğleden sonra oturumları, A Grubu Kadrolara atanmak isteyen lisans mezunu adaylara uygulanacak testleri kapsamaktadır.

Sınav ücreti Kılavuzda yer alan bankalardan birine sınavın adının ve T.C. Kimlik Numarasının verilmesi suretiyle yatırılacaktır. Sadece Cumartesi sabah oturumuna girmek isteyen adaylar sınav ücreti olarak bankaya 35 000 000 TL, Cumartesi sabah oturumuna ek olarak diğer oturumlardan en az birine de girmek isteyen adaylar ise Cumartesi sabah oturumu dahil 45 000 000 TL ödeyeceklerdir.

Adayların, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen meslekler için kamu kurum ve kuruluşlarına başvurdukları tarihte, diğer kadrolar için ise ÖSYM'ye Tercih Formlarını teslim ettikleri tarihte, sınava girdikleri düzeydeki bir öğretim kurumundan mezun durumda olmaları şarttır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber