Mayıs 2003 KPDS Sınav İlanı

Haber Giriş : 15 Nisan 2003 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
T.C.
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU
ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ
Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavına katılmak isteyenlerin
Dikkatine!

1. Yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personeli ile yatırım hizmetlerinde çalışmaları nedeniyle maktu yabancı dil tazminatından yararlanmak isteyen teknik personelin yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemek için yapılacak olan KAMU PERSONELİ YABANCI DİL BİLGİSİ SEVİYE TESPİT SINAVI, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 213. maddesinden sonra gelen değişik ek maddesine göre Maliye Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığının, 26.6.1990 tarih ve 20560 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan tebliği ile 21/9/1990 tarih ve 20642 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviyesinin Tespitine Dair Esaslar" uyarınca Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yürütülecektir.

2. Sınav, 4 Mayıs 2003 tarihinde Ankara ve Lefkoşa'da, başvuran aday sayısı fazla olduğu takdirde, uygun görülen diğer büyük şehirlerde de yapılacaktır.

3. Sınava, yabancı dil tazminatından yararlanmak isteyen 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu (aylıklarını bu kanunun ek geçici maddelerine göre alanlar dahil), 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu, 2802 sayılı Hakim ve Savcılar Kanunu, 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu ve 3466 sayılı Uzman Jandarma Kanununa göre çalışmakta olanlar, kadrolar karşılık gösterilmek suretiyle sözleşmeli olarak çalışan personel ile 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 3/c maddesine tabi sözleşmeli personel katılabilir. Ayrıca, personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini tespit etmek isteyen diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel de bu sınava katılabilir.
Yurtdışında Görevlendirilecek Memurların Seçim Esaslarına Dair Yönetmelik'in değişik 7. maddesi gereğince, kamu kurum ve kuruluşlarınca yurtdışı teşkilatında sürekli göreve atanacak memurlar ile diğer görevlilerin de bu sınava girmesi gerekmektedir.

Kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre sözleşmeli statüde çalışacak;
a) Mütercim veya tercümanların işe başlatılabilmeleri için diğer şartlar yanında yabancı dil bilgilerinin asgari (B) düzeyinde,
b) Bilgi işlem çözümleyicisi ve programcıların ise işe başlatılabilmeleri için diğer şartlar yanında yabancı dil bilgilerinin asgari (D) düzeyinde olması gerekmektedir. Bu nedenle, halen bu görevlerde çalışmakta olanlardan yabancı dil bilgisi seviyesini tespit ettirmek isteyenler ile söz konusu görevlerde çalışmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına başvuruda bulunma arzusunda olan fakülte veya yüksekokul mezunlarının bu sınava katılmaları mümkün bulunmaktadır.

Herhangi biri kurumda çalışmamakla birlikte yabancı dil bilgisi seviyesini tespit ettirmek isteyen fakülte veya yüksekokul mezunları ile üniversitelerce kendilerinden KPDS puanı istenen öğrenciler de bu sınava katılabilir.

4. Sınav, Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danca (Danish Dili), Farsça, Fransızca, Hollandaca (Dutch Dili), İngilizce, İrlandaca, İspanyolca, İtalyanca, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça ve Yunancadan yapılacaktır. Ancak yatırım hizmetlerinde çalışmaları nedeniyle maktu yabancı dil tazminatından yararlanmak isteyen teknik personel yalnız Almanca, Fransızca ya da İngilizceden sınava girebileceklerdir.

5. Başvurular 24 Şubat- 7 Mart 2003 tarihleri arasında yapılacaktır.

6. Başvurmak isteyen adaylar; Valiliklerin il ve ilçelerde kurdukları bürolar ile Üniversite Rektörlüklerinden veya KKTC'de ikamet eden adaylar ise "Bedrettin Demirel Cad. No:101 Lefkoşa/KKTC" adresindeki ÖSYM Temsilciliğinden , önce "Başvurma Koşullarına İlişkin Bazı Açıklamalar" metnini alacaklar, sonra sınav ücreti olan 35 000 000 TL'yi ilgili banka şubesine T.C. Kimlik Numaralarını (yabancı uyruklu adaylar hariç), ad ve soyadlarını vererek yatıracaklar ve bu ücreti yatırdıklarını gösteren Sınav Ücreti Banka Dekontunu, bu bürolarda, Üniversite Rektörlüklerinde veya yukarıda adresi verilen KKTC'deki ÖSYM Temsilciliğinde görevli personele göstererek Başvurma Belgesi ve Kılavuz alacaklardır.

8. Başvurma Belgelerine T.C. Kimlik Numaraları da yazılıp kodlanacağından, adayların bu numarayı şimdiden Nüfus İdarelerinden öğrenmeleri yararlarına olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber