Mahalli idareler personeli görevde yükselme yönetmeliğinde değişiklik yapıldı.

Haber Giriş : 20 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Özel İdareleri, Belediyeler ve İl Özel İdareleri ve Belediyelerin Kurdukları Birlik, Müessese ve İşletmeler ile Bunlara Bağlı Döner Sermayeli Kuruluşlardaki Memurların Görevde Yükselme Esaslarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik

MADDE 1 ? 2/2/2000 tarihli ve 23952 sayılı Resmî Gazete' de yayımlanan İl Özel İdareleri, Belediyeler ve İl Özel İdareleri ve Belediyelerin Kurdukları Birlik, Müessese ve İşletmeler ile Bunlara Bağlı Döner Sermayeli Kuruluşlardaki Memurların Görevde Yükselme Esaslarına Dair Yönetmeliğin değişik 6 ncı maddesinin ikinci ve üçüncü fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve beşinci fıkra eklenmiştir.

"Kurumlar bu başvuruları değerlendirerek uygun gördüklerini tespit ederler. Başvuruların değerlendirilmesinde, bu Yönetmeliğin 14 üncü ve 15 inci maddelerinde öngörülen şartlar dikkate alınır ve bu şartlar haricinde başka bir şart aranmaz."

"Ancak, bu eğitime alınacakların sayısı, Ek-1 Değerlendirme Formunda gösterilen puanlamaya uymak suretiyle, atama yapılacak boş kadro sayısının iki katını geçemez. Başvuranların sayısı atama yapılacak boş kadro sayısının iki katını geçtiği takdirde öğrenim durumu, hizmet süresi, disiplin, sicil şartları açısından değerlendirilerek eğitime alınacakların sayısı boş kadro sayısının iki katına indirilir. Eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlar görevde yükselme sınavlarına katılmaya hak kazanırlar."

"Görevde yükselme eğitimine katılıp başarısız olanlar ile başarılı olup müteakip sınava kadar ataması yapılmayanların aynı veya benzer unvanlar için düzenlenecek müteakip eğitime katılmaları şarttır."

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin değişik 7 nci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Bu Yönetmelik kapsamında bulunan memurların, görevde yükselme mahiyetindeki atamalarının yapılabilmesi amacıyla; ilgili kurumlar her yıl Nisan ayı sonuna kadar yükselme eğitimine tabi tutmak istedikleri personelin niteliklerini ve sayısını valiliklere bildirir. Valilikler, kendilerine ulaşan bilgilere göre atama yapılacak görevlerden ortak ders konularından günde en fazla 7 saat olmak üzere en az 30 saat, kurumsal konularda en az 45 saat olmak üzere toplam 75 saat olacak şekilde görevde yükselme eğitim programı hazırlar ve uygular. Eğitime alınacakların görevde yükselme eğitim programlarının tamamına katılmaları şarttır"

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Madde 11 ? Görevde yükselme sınavı soruları, bu Yönetmeliğin 8 inci maddesinde yer alan konulardan ortak konular Devlet Personel Başkanlığınca, kurumsal konular ise Bakanlıkça hazırlanan ders notları dikkate alınarak hazırlanır."

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin değişik 12 nci maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve dördüncü fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

"Sınav kurulu, adayların belirlenmesi, kurumlarca yapılacak eğitime ilişkin görevde yükselme sınavında sorulacak soruların bilgi kaynağının hazırlanması, sınav sonuçlarının ilanı, yapılacak itirazların sonuçlandırılması ve sınavla ilgili diğer işleri yürütür."

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin değişik 13 üncü maddesine aşağıdaki ikinci fıkra eklenmiştir.

"Kurumlar, sınavda başarılı olup, atananlara ilişkin Ek-2 deki Görevde Yükselme Formunu doldurarak her yıl Mayıs ve Kasım aylarında Devlet Personel Başkanlığına bildirmek üzere Bakanlığa gönderir."

MADDE 6 ? Aynı Yönetmeliğin değişik 14 üncü maddesinin (e), (f) ve (l) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"e) Fen işleri, imar işleri, harita, makine, ikmal, yapı kontrol, çevre koruma, emlak ve istimlak, gecekondu ve sosyal konutlar, park ve bahçeler ve su işleri müdürlükleri için mühendislik ve mimarlık fakültelerinden birini bitirmiş olmak,"

"f) Sağlık işleri müdürlüğü için veterinerlik, eczacılık, diş hekimliği ve tıp fakültelerinden birini bitirmiş olmak,"

"l) Denetim Hizmetleri Grubunda yer alan kadrolara atanabilmek için hukuk fakültesi veya diğer fakültelerin uluslar arası ilişkiler, kamu yönetimi, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, maliye, iktisat veya işletme bölümlerinden birinden mezunu olmak,"

MADDE 7 ? Aynı Yönetmeliğin değişik 15 inci maddesinin (b) bendinin (3) numaralı alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"3) Zabıta müdür yardımcılığı kadrosu için, zabıta amirliğinde; itfaiye müdür yardımcılığı kadrosu için, itfaiye amirliğinde en az iki yıl çalışmış olmak,"

MADDE 8 ? Aynı Yönetmeliğin değişik 20 nci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"İtfaiye ve zabıta personeli için ilgili yönetmeliklerinde belirlenen hiyerarşik kadro sıralamasına uygun ve bu kadrolarda belirtilen süreler kadar görev yapanlara diğer niteliklerin yanında, bu Yönetmelikte öngörülen görevde yükselmeye ilişkin usul ve esaslar uygulanır."

MADDE 9 ? Aynı Yönetmeliğin 21 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Madde 21 ? Bu Yönetmelik kapsamında bulunan görevlere atanmış olanların kazanılmış hakları saklıdır."

MADDE 10 ? Aynı Yönetmeliğin Ek 2 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Ek Madde 2 ? Boş kadro olmaması nedeniyle görevde yükselme eğitimi ve sınavı açılamaması durumunda; nüfusa bağlı olarak değiştirilmesi gereken ve birbirinin alternatifi olan başkatip-yazı işleri müdürü, muhasebeci-hesap işleri müdürü kadroları için boş kadro şartı aranmaksızın görevde yükselme eğitimi ve sınavı yapılabilecektir. Görevde yükselme sınavında başarılı olanların başarılı olduklarına dair belgeler, kadro ihdası amacıyla Bakanlığın koordinatörlüğünde kadro cetvellerine eklenecektir."

MADDE 11 ? Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki ek maddeler eklenmiştir.

"Ek Madde 4 ? Bir göreve vekaleten atanan personel, gerekli nitelikleri taşımış olsa da, vekalet edilen kadro unvanı kazanılmış hak olarak görülemeyeceğinden, bunlar görevde yükselme eğitim ve sınavına tabi tutulmadan vekalet edilen kadroya atanamazlar.

Ek Madde 5 ? Kurumlar düzenlemeyi planladıkları görevde yükselme eğitim programlarını Bakanlık koordinesinde Devlet Personel Başkanlığına bildireceklerdir."

MADDE 12 ? Aynı Yönetmeliğin Geçici 1 inci maddesine aşağıdaki ikinci fıkra eklenmiştir.

"Devlet Memurlarının Görevde Yükselme Esaslarına Dair Genel Yönetmelik'in yürürlüğe girdiği 18/4/1999 tarihi itibariyle görevde bulunanlardan iki yıllık yüksek öğrenim görmüş olanlar, dört yıllık yüksek öğrenim görmüş kabul edilirler ."

Yürürlük

MADDE 13 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 14 ? Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri Bakanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber