Sözleşmeli sağlık personeli olarak çalışanlar KPSS'ye girebilir mi?

Haber Giriş : 24 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sözleşmeli sağlık personeli 4924 sayılı Kanuna tabidir. Ancak, KPSS ile atama yapılacak kadrolar 657 sayılı Kanun veya 399 sayılı KHK'ya tabidir.

Yani ortada iki farklı statü vardır. Dolaysıyla sözleşmeli sağlık personeli KPSS'ye girebilir ve yerleşmesi halinde istifa ederek yerleştirildiği kadroya geçebilir. Burada sözleşmeli sağlık personeli memurlukta olduğu gibi geçiş için herhangi bir süreye tabi değildir.

4924 sayılı Kanunun 8'inci maddesinin (h) bendinde "Norm pozisyon sayısında değişiklik olması, sözleşmeli personel pozisyonlarının vizelendiği birimin kapatılması veya bu birimlerde sözleşmeli personel istihdamından vazgeçilmesi sebebiyle sözleşmesi feshedilenler hariç olmak üzere, sözleşmesi feshedilenler ile sözleşmesini feshedenler iki yıl geçmedikçe yeniden sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler." hükmü (c) bendinde ise "Daha önce ve halen Devlet memuru olarak çalışanlar ve diğer personel kanunlarına tabi olanlar ile 4924 sayılı Kanuna tabi olarak istihdam edilmekte iken hizmet sözleşmesini feshedenler veya sözleşmesi feshedilenler, sınavla atanması öngörülen pozisyonlara ancak sınavla atanabilirler." hükmü yer almaktadır.

Yukarıdaki hükümlere göre,
1- Sözleşmesini fesheden sözleşmeli sağlık personeli yeniden eski kadrosuna ancak iki yıl sonra başvurabilecektir.
2- Sözleşmesini fesheden sözleşmeli sağlık personeli yeniden eski kadrosuna ancak sınava yeniden girerek atanabilecektir. Bu iki hususun göz önüne alınarak istifa edilmesi ve memur kadrosuna geçilmesi adaylar açısından uygun olacaktır.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber