Erdoğan: Kahramanları aday gösterin, beni değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz demokrasi mücadelesine önayak olduğu için Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmek istendi. Ancak "Bu ödül benim değil, milletimin hakkıdır. Mücadelenin kahramanlarından birini aday gösterelim" dedi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 13 Kasım 2016 08:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan: Kahramanları aday gösterin, beni değil

İstanbul Aydın Üniversitesi(İAÜ) darbe girişimindekidemokrasiyanlısı tutumunedeniyle Türk halkını2017 Nobel BarışÖdülü'ne aday göstermekiçin 28 Temmuz'daçalışmalarına başladı.Üniversite bünyesinde birbaşvuru komisyonu ve komiteleroluşturuldu. 4 ay boyuncadarbe girişiminin arka planıylailgili olarak yoğun birakademik çalışma başlatıldı.Çok özel kahramanlar vegazilerin yanı sıra şehit aileleriylede röportajlar yapıldı.15 Temmuz gecesinde gösterilenfedakarlık ve mücadeleninkanıtı olan yüzlerce yazılıve görsel deliller bir arayagetirildi. Başvuru için gereklitüm kriterler tamamlandı.Ancak bir ülke halkının topyekünödüle aday gösterilemeyeceği,temsilen bir kişi,kurum ya da kuruluş belirlenmesigerektiği için sembolbir isim arayışına girişildi.İAÜ Mütevelli HeyetBaşkanı Dr. MustafaAydın aday önerisiiçin TBMM Başkanıİsmail Kahramanve Dışişleri BakanıMevlüt Çavuşoğlu ileistişarelerde bulundu.Kahraman ve Çavuşoğlu enuygun ismin Türk Halkı'nasokağa çıkma çağrısındabulunarak bu mücadeleninbaşlamasına öncü olanCumhurbaşkanı Erdoğan'ınolacağını söyledi.

MİLLETİMİN HAKKI

Aydın tarafından süreç hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da bilgi verildi ve kendisinin Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterileceği aktarıldı. Ancak Erdoğan'ın "Bu ödül benim değil, milletimin hakkıdır, Türk Halkı'nın hakkıdır. O kahramanlarından birinin aday gösterilmesi daha uygun olur" sözleri üzerine halk kahramanlarından birisinin komiteye bildirilmesine karar verildi.

CEYDA KARAASLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber