Doçent adayları jurilerin açıklanmasını bekliyor

2015 Ekim döneminde ve 2016 Nisan döneminde Doçentlik Sınavına başvuran adayların eser veya sözlü sınav jürileri hala açıklanmadı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Kasım 2016 13:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Doçent adayları jurilerin açıklanmasını bekliyor

2015 Ekim Döneminde eser aşamasından başvuru yapanların jüri sonuçları ile 2016 Nisan Döneminde başvuranların jürilerinin ÜAK tarafından açıklanmadığını 29 Eylül 2016 tarihli haberimizde gündeme getirmiştik.

Bu haberimiz üzerine, Üniversitelerarası Kurul aynı gün aşağıdaki açıklamayı yapmıştır :

"Bilindiği gibi doçentlik sınavları 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve buna dayalı olarak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nca çıkarılan Doçentlik Sınav Yönetmeliği hükümlerine göre Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı'nca yapılmaktadır.

Olağanüstü Hal kapsamında ülkemizde yaşanan sorunlar nedeniyle doçentlik sınavlarının Başkanlığımızca yürütülmesinde de çeşitli problemlerle karşılaşılmıştır. Üniversitelerarası Kurul tarafından jürilerin belirlenmesi daha önce belirlenen jürilerde yer alan profesörlerin Kanun Hükmünde Kararnameler çerçevesinde kamu görevinden çıkarılması, görevden uzaklaştırılması ve ilgili yükseköğretim kurumları tarafından yürütülen soruşturmaların henüz sonuçlanmaması ayrıca kamu görevinden çıkartılan veya görevden uzaklaştırılan doçent adaylarının durumlarının gözden geçirilmesi vb. gibi sebeplerden dolayı doçentlik sınavlarının daha sağlıklı yapılabilmesi için Başkanlığımızca gerekli çalışmalar devam etmekte olup, doçent adayları ayrıca bilgilendirilecektir."

Bu açıklamadan sonra, 06 Ekim 2016 tarihinde Doçentlik Sınav Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, her yıl Nisan ve Ekim ayı içerisinde yapılan doçentlik başvurularının 2016 Ekim dönemi için 15 Aralık-30 Aralık 2016 tarihlerinde alınacağı Üniversitelerarası Kurul tarafından ilan edildi.

Ancak, 2015 Ekim döneminde ve 2016 Nisan döneminde doçentlik başvuran adayların jürilerinin belirlenmesi veya sözlü sınavlarının ne zaman yapılacağı ile ilgili belirsizlik sürüyor.

Üniversitelerarası Kurulun resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre, "237 nci Üniversitelerarası Kurul Toplantısı" bugün YÖK Başkanlığı Konferans Salonunda gerçekleştirilecek.

Gündem her ne kadar Yükseköğretim Kuruluna üye seçimi olarak gözükse de, doçentliğe başvuran binlerce akademisyenin jüri ve sözlü sınav belirsizliğinden kurtulması için gerekli adımların atılması noktasında Üniversitelerarası Kurul Üyelerinin desteğine ihtiyacı var...

Yavuz Selim KAPLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber