İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

2003 Nisan Dönemi TUS Giriş Sınav Duyurusu

Haber Giriş : 15 Nisan 2003 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık Bakanlığı eğitimi hastanelerine, üniversitelerin tıp fakültelerine ve Gülhane Askeri Tıp Akademisine Tababet Uzmanlık Tüzüğü, Tıpta Uzmanlık tüzüğü, Yükseköğretim Kanunu, ilgili yönetmelik ve protokol hükümleri çerçevesinde tıpta uzmanlık eğitimi görmek üzere alınacak adayların seçme sınavı ÖSYM tarafından 12-13 Nisan 2002 tarihlerinde Ankara'da yapılacaktır.


1-)Sınavın adı 2002 Nisan Dönemi Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavıdır. Sınavın birinci basamağını teşkil eden Yabancı Di Sınavı 12 Nisan 2002 Cumartesi günü saat 9:30'da uygulanacaktır. Bu sınavda başarılı olan adaylar ile 14 Nisan 2001, 15 Eylül 2001, 13 Nisan 2002 veya 14 Eylül 2002 tarihlerinde yapılan yabancı dil sınavlarından en az birinde başarılı olup yalnız Sağlık Bakanlığı eğitimi hastanelerinde uzmanlık eğitimi görmek isteyen adaylar 13 Nisan 2003 Pazar Günü saat 13:30'da yapılacak olan Bilim Sınavına alınacaklardır.

2-)2003-TUS Nisan Dönemine başvuru süresi 20-31 Ocak 2003 tarihleri arasındadır. Sınava başvuru sırasında mezun olmak şarttır.

3-)Bu sınava başvurma, sınavın uygulanması ve değerlendirilmesi ile yerleştirme işlemlerine ilişkin bilgiler, 2003 TUS Nisan Dönemi Kılavuzunda yer almıştır. 2003 TUS Nisan Dönemine başvuracak adaylar, 2003 TUS Nisan Dönemi Kılavuzu, Başvurma Belgesinden oluşan başvurma evrakını, 4,5 milyon TL karşılığında Sağlık Bakanlığı İl Müdürlüklerinden, KKTC'de oturanlar ise "Bedrettin Demirel cad. No:101, Lefkoşe/KKTC" adresindeki ÖSYM temsilciliğinden alacaklardır. Adaylar kılavuzda belirtilen kurallara göre doldurdukları başvurma belgesi ve sınav ücreti olan 50 milyon TL'yi bankaya yatırdıklarını belgeleyen sınav ücreti banka belgesi ÖSYM kuponunun en geç 31 Ocak 2003 tarihine kadar kendilerine en yakın İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edeceklerdir. Halen ülkemizde bulunan yabancı uyruklu adaylar TC uyruklu adaylar gibi başvuru evrakı ücretini ödemek suretiyle Kılavuz ve başvurma belgelerini Sağlık Bakanlığı il müdürlüklerinden alarak 2003 TUS Nisan dönemine başvurabilirler. Yurt dışında bulunan yabancı uyruklu adaylar Kılavuz ve başvurma belgelerini ücret ödemeden ÖSYM'den yazılı olarak isteyebilirler. Bu adayların sınava girebilmeleri için başvuru evrakı ve sınav ücreti olarak "ÖSYM-TUS 3615856-2 Yapı Kredi Bankası Güvenevler şubesi Ankara/Türkiye" hesabına 30 ABD doları yatırmaları (TCMB'ce konvertibilitesi kabul edilen, 30 ABD Doları karşılığı yabancı para olabilir) ve bu parayı yatırdıkları bankadan alacakları yurt dışından başvuruluyorsa banka çekini yurt içinden başvuruyorlarsa banka dekontunu (Yut dışından başvuranlar için teleks, havale kağıdı, dekont vb. kabul edilmez.) Başvurma belgelerini ekleyerek süresi içinde ÖSYM'ye ulaşacak şekilde göndermeleri gerekir.

4-)Tıp fakültesi mezunları ve sınav tarihine kadar stajyerliğini tamamlamış teğmen, üsteğmen veya yüzbaşı rütbesindeki askeri sağlık personelinin yanı sıra Sağlık Bakanlığı eğitim hastanelerinde Tababet Uzmanlık Tüzüğünün 6. maddesinin B bendinde belirtilen dallarda uzmanlık eğitimi görmek isteyen veteriner ve eczacılık fakülteleri ile fen fakültesi ve dengi fakültelerin biyoloji ve kimya bölümü mezunları ile Tababet Uzmanlık Tüzüğünün 19. maddesine göre üniversitelerdeki tıpta uzmanlık programlarında aylıksız olarak eğitim isteyen tıp fakültesi mezunu yabancı uyruklu adaylarda 2003 TUS Nisan Dönemine başvurabilirler.


5) Bazı Sağlık Personelinin Devlet Hjizmeti Yükümlülüğüne Dair 2514 Sayılı Kanun 27.03.2002 tarihinde yürülüğe girdiğinden, bu tarihten sonra tıp fakültelerinden mezun olup, halen, aile hekimliği, halk sağlığı, anatomi, histoloji, fizyoloji, biyofizik, tıbbi pataloji, farmakoloji, radyoloji ve radyasyon onkolojisi, anesteziyoloji ve reanimasyon, tıbbi mikrobiyoloji, adli tıp, enfeksiyon hastalıkları, tıbbi biyokimya, nükleer tıp dallarında asistanlık eğitimi yapmakta olanların, uzmanlık eğitimleri esnasında ve uzman olduktan sonra devlet hizmeti yükümlülüklerini tamamlamadan başka bir uzmanlık dalına müracaat edemeyeceklerdir.

6) Bakanlar Kurulunun 05.04.1973 tarih ve 7/6229 sayılı kararı ile yürürlüğe konulan Tababet Uzmanlık Tüzüğü yürürlükten kaldırıldığından Sağlık Bakanlığına bağlı Eğitim Hastanelerindeki Aile Hekimliği ve Halk Sağlığı dallarına başvuracak adayların da, TUS'ta, yabancı dil ve bilim sınavına girmeleri gerekir.

7-)Başvurma belgelerine TC Kimlik Numarası da yazılıp kodlanacağından, adayların bu numarayı şimdiden Nüfus idarelerinden öğrenmeleri yararlı olacaktır.


8-)Başvurusu geçerli olan adayların Sınava Giriş ve Kimlik belgeleri 14 Mart 2002 tarihine kadar adayların adreslerine postalanmış olacaktır.

9-)Postadaki gecikmelerden merkezimiz sorumlu değildir. Sınava giriş ve kimlik belgeleri 10 Nisan 2002 tarihine kadar ellerine geçmeyen adaylar merkezimize başvurarak bu belgelerini yeniden çıkarabilirler.

10-)2003 TUS Nisan Dönemi ile ilgili danışma için 298 80 50 (ÖSYM-Ankara) numaralı telefona başvurabilirler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber