Sağlık Bakanlığı unvan değişikliği sınavına dair iddiaları yanıtladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ocak 2007 20:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, 17 Aralık 2006 tarihinde yapılan Unvan Değişikliği Sınavı'na ilişkin medyada yer alan haberlere yanıt verdi. Sınavın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapıldığını hatırlatan bakanlık, "Sınavda toplam 2 bin 500 soru sorulduğu göz önüne alındığında 20 sorunun iptali yüzde 00.08'e tekabül etmektedir. Bu da sınavın geçerliliği ile ilgili herhangi bir tereddüt doğurmamaktadır. Basına yansıyan haberlerle ilgili konun muhatabı olarak Milli Eğitim Bakanlığı gerekli açıklamayı yapacaktır" açıklaması yaptı.

Sağlık Bakanlığı Basın Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Unvan Değişikliği Sınavı'nın Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde Ölçme Değerlendirme ve Açık Öğretim Kurumları Daire Başkanlığı tarafından yapıldığı hatırlatılarak, sınavın 17 Aralık 2006 tarihinde 21 il merkezinde 4 bin 306 kişinin katılımıyla gerçekleştirildiği ifade edildi. Söz konusu başkanlığın ilgili çerçeve yönetmeliği gereği kamu kurum ve kuruluşlarının çoğunun unvan değişikliği ve görevde yükselme sınavlarını yaptığına dikkati çeken bakanlık, açıklamasında şunları kaydetti:

"Söz konusu kurumla yapılan protokol çerçevesinde her branş için 50 soru sorulması ve soruların MEB tarafından hazırlanması veya hazırlatılması öngörülmüştür. Buna göre; söz konusu kurum sınav sorularının hazırlanması için çoğunlukla Hacettepe Üniversitesi olmak üzere, Ankara Üniversitesi ve sağlık meslek liselerinden (sadece lise düzeyi için) ihale usulüyle soru satın alımı yoluna gitmiştir. Bu sınav için 22 ana unvanda toplam 50 branş için kadro ilanı yapılmıştır. Sınavda her branş için 50 soru olmak üzere toplam 2 bin 500 soru sorulmuştur. Başvuru kılavuzunun 3.9. nolu bölümünde, 'Adaylar sınav sorularına itirazlarını; soruların internet üzerinden duyurulmasından itibaren en geç 8 gün içinde, sonuçlara itirazlarını, sonuçlarının internet üzerinden duyurulmasından itibaren en geç 10 iş günü içinde Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'ne yapabileceklerdir' denilmektedir. Soruların ve doğru cevap şıklarının MEB internet sitesinde duyurulması üzerine, adaylar toplam 137 soruya itiraz etmişlerdir. Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün ilgili kurumlara yeniden değerlendirilmek üzere gönderdiği sorulardan farklı branşlardan olmak üzere (Diyetisyen 1, Fizyoterapist 1, Psikolog 1, Sosyal Çalışmacı 1, Acil Tıp Teknikeri 2, Diş Teknikeri 3, Laboratuar Teknikeri 1, Kimyager 1, Avukatlık 2, Elektrik Mühendisi 5, Bilgisayar Mühendisi 1) toplam 20 soru iptal edilmiş, 17 sorununda doğru ilan edilen cevap şıkkı değiştirilerek MEB tarafından internet sitesinde ilan edilmiştir. Sınav sonuçları bu iptal ve şık değişiklikleri dikkate alınarak değerlendirilmiştir. Su sınavda toplam 2 bin 500 soru sorulduğu göz önüne alındığında 20 sorunun iptali yüzde 00.08'e tekabül etmektedir. Bu da sınavın geçerliliği ile ilgili herhangi bir tereddüt doğurmamaktadır. Basına yansıyan haberlerle ilgili konun muhatabı olarak Milli Eğitim Bakanlığı gerekli açıklamayı yapacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber