İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Ankara Mamak toplu konutları için başvurular bugün başladı

Haber Giriş : 03 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Proje Bölge Haritası>>

3 odalıların Kat Planı ve fiyatlarını görmek için tıklayın.>>

2 odalıların Kat Planı ve fiyatlarını görmek için tıklayın.>>

ANKARA MAMAK TOPLU KONUT PROJESİ SATIŞ DUYURUSU

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca Ankara Mamak Toplu Konut Projesi kapsamında 620 adet konut satışa sunulacaktır.

1) Kura yöntemiyle satışı gerçekleştirilecek konutlar için başvurular, 03 Mayıs - 12 Mayıs 2004 tarihleri arasında T.C.Ziraat Bankası A.Ş.'nin yetkili şubelerince kabul edilecektir.

2) Brüt 75.37 metrekarelik (B Tipi) 2 odalı konutların satış bedelleri en düşük 34,9 Milyar TL ile en yüksek 38.9 Milyar TL arasında, brüt 97.4 metrekarelik (A Tipi) 3 odalı konutların satış bedelleri ise en düşük 43,1 Milyar TL ile en yüksek 48,3 Milyar TL arasındadır. Satış fiyat ve koşulları T.C. Ziraat Bankası yetkili şubelerinde ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın web sayfası (www.toki.gov.tr) aracılığıyla duyurulmaktadır.

3) Proje kapsamında yapılmakta olan konut adedinden fazla başvuru olduğu takdirde, başvuruların tamamlanmasından sonra, başvuruda bulunanların konut alma hakkını ve seçme önceliğini belirlemek üzere, noter huzurunda "Konut Alma Hakkı ve Seçme Önceliği Kurası", konut sayısından daha az başvuru olduğu takdirde sadece "Konut Seçme Önceliği Kurası" 18 Mayıs 2004 tarihinde çekilecektir.

4) Proje kapsamında yapılacak olan konutların 12 adedi özürlü vatandaşlar için ayrılacak, bu kişilerden engellilik hallerini kanıtlayan tam teşekküllü Devlet Hastanesinden alınmış sağlık heyet raporu ile özürlü olduklarını belgeleyenler, konut satın alma kurasına girmeden konut seçme hakkına sahip olabilecekler, kısıtlı sayıda inşaa ettirilecek olan konutlardan yararlanacak en uygun kişilerin seçimi, İdaremiz ile T.C. Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı'nın yetkililerinden oluşacak bir komisyon tarafından belirlenecek kriterler esas alınarak özürlülük cinsi ve düzeylerine göre yapılacaktır.

5) Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, bu kişilerin daha önce Toplu Konut İdaresinden bir konut satın almamış olmaları ve yine Toplu Konut İdaresinden kredi almamış olmaları şartları aranacaktır. Bir hanehalkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir. Başvuru sahiplerinde T.C. Vatandaşı olma şartı aranacaktır. (Bu şartlar özürlü talepleri için de geçerlidir).

6) Yukarıdaki şartları sağlayan kişiler, T.C. Ziraat Bankası Yetkili Şubeleri'ne başvurarak, 2 odalı konutlar (B Tipi) için 1.5 Milyar TL, 3 odalı konutlar (A Tipi) için 2 Milyar TL. tutarındaki başvuru bedelini 03 Mayıs - 12 Mayıs 2004 tarihleri arasında ödeyerek, satın alma talep ve yüklenim belgesini imzalayacaklardır.

7) Kura sonucunda satın alma hakkı kazananlar, proje üzerinden konut seçimini 26 Mayıs - 23 Haziran 2004 tarihleri arasında Konut Alma Hakkı ve Seçme Önceliği Kurası ile belirlenen sıralamaya göre gerçekleştirecekler, seçimini yapan konut alıcıları %25 peşinat bedelinden başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan peşinat bedelini 27 Mayıs -24 Haziran 2004 tarihleri arasında Ziraat Bankası Kızılay Şubesi'ne yatırarak Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalayacaklardır. Borç bakiyesi aylık taksitler halinde 120 ay boyunca ödenecektir. Borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranına göre artırılacak, ilk taksitler Temmuz 2004 tarihinde, ilk 6 aylık dönemsel artış ise Ocak 2005 tarihinden itibaren başlatılacaktır.

8) Kura sonucunda konut alma hakkı kazanamayanların başvuru bedelleri, başvuru sahiplerine 24 Mayıs 2004 tarihinden itibaren iade edilecektir.

9) Konutların teslim süresi sözleşme tarihinden itibaren 12 aydır. Konutların anahtar teslimi, idarece belirlenecek program dahilinde gerçekleştirilecektir.

10) Anahtar teslimi öncesinde, KDV Kanunu uyarınca konut bedelinin %1'i oranında KDV ayrıca alıcılar tarafından ödenecektir.

11) Satış işlemleri, T.C.Ziraat Bankası A.Ş. aracılığıyla yapılacaktır. Yetkili banka şubeleri, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın web sayfası (www.toki.gov.tr) aracılığıyla duyurulmaktadır.

12) Kura çekilişi, 18 Mayıs 2004 tarihinde Ankara Selim Sırrı TARCAN Spor Salonunda gerçekleştirilecektir.

13) Gayrimenkul satış işlemleri Özel Hukuk Hükümlerine tabidir.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber