Sağlık Personeli, Yeni Unvan Değişiklik Sınavını Bekliyor

Sağlık Bakanlığının, kurumda çalışan memurlar için uyguladığı, unvan değişikliği sınavı Milli Eğitim Bakanlığınca 17/12/2006 tarihinde yapıldı. Bize ulaşan bilgilere göre, MEB, bu alanda soru hazırlama yetkinliğine haiz olmadığı için soruları Hacettepe Üniversitesindeki hocalara hazırlatmıştır. Ancak, sınav sonuçları açıklandığında küçük çaplı bir skandal yaşanmıştır. Zira, 50'ye yakın branşın 15'inde 70 barajını geçen aday olmamıştır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Şubat 2007 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diğer taraftan, Sağlık Bakanlığı müsteşarı, bu konuyu değerlendirmeye aldıklarını, kazananların hakları saklı kalmak kaydıyla yeni bir ünvan değişikliği sınavı yapılacağını açıklamıştır. .

İlk kez uygunan unvan değişikliği sınavı kamu kurumlarının branş bazında soru hazırlamada ne kadar hazırlıksız olduğunu göstermesi açısından önemli bir uygulama alanı olmuştur.

Şimdi tüm adaylar, sınavın zoruluk derecesi göz önüne alınarak, bir an önce, Bakanlık Müsteşarı tarafından açıklanan yeni sınava ilişkin takvimin belirlenmesini talep etmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber