Sicil ve Disiplin Amirleri Yönetmelikleri hakkında 2004/16 sayılı Başbakanlık Genelgesi

Haber Giriş : 05 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

5.5.2004 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Genelge
Başbakanlıktan:

Konu: Sicil ve Disiplin Amirleri Yönetmelikleri

Genelge
2004/16

5442 sayılı İl İdaresi Kanununa göre valiler ilde devletin ve hükümetin temsilcisi, ayrı ayrı her bakanın mümessili ve bunların idari ve siyasi yürütme vasıtası, kaymakamlar ise ilçede hükümetin temsilcisi konumundadır. Bakanlıkların kuruluş ve görev esaslarını düzenleyen 27.09.1984 tarih ve 3046 sayılı Kanun ile de Bakanlıkların taşra teşkilatını oluşturan il kuruluşlarının valilere, ilçe kuruluşlarının ise kaymakamlara bağlı olması hüküm altına alınmıştır.

Bu düzenlemelere paralel olarak, Devlet Memurları Sicil Yönetmeliği ve Disiplin Kurulları ile Disiplin Amirleri Yönetmeliklerinde, il ve ilçelerde vali ve kaymakamların sicil ve disiplin amiri olmalarını sağlayan hükümlere yer verilmiştir.

Ancak; bazı bakanlıklar ve kamu kuruluşlarınca yürürlüğe konulan özel sicil ve disiplin amirleri yönetmeliklerinde; yukarıda belirtilen mevzuat hükümlerine aykırı olarak, vali ve kaymakamların sicil ve disiplin amiri olarak belirlenmediği veya sicil ve disiplin amirliği yetkisi doğrultusunda hiyerarşik kademe ve unvan sıralamasına (birinci, ikinci ve üçüncü sicil amirinin tespiti) dikkat edilmediği görülmektedir.

Bu itibarla; bakanlıklar ve kamu kuruluşlarınca halen uygulanmakta olan özel sicil ve disiplin amirleri yönetmeliklerindeki mevzuata aykırı bu ve benzeri düzenlemelerin en kısa sürede kaldırılarak, mezkur mevzuat hükümlerine uygun hale getirilmesi ve yeni hazırlanacak yönetmeliklerde de bu hususların göz önünde bulundurulması gerekmektedir.

Bilgilerini ve gereğini rica ederim.

Recep Tayyip ERDOĞAN
Başbakan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber