İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

MEB'in Şef Kadrolarına Yaptığı Atama Davalık Oldu

Milli Eğitim Bakanlığının, 2006 yılı içerisinde işlemlerini tamamladığı şef kadrolarına yönelik görevde yükselme uygulamasına Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ SEN) tarafından dava açıldı. Sendika tarafından açılan davada, daha önce memurlar.net'te yer alan ve hukuki olarak hatalı olabileceği değerlendirilen hususlara da yer verildi. Sendikanın dava dilekçesinde, dört açıdan, yapılan uygulamanın hukuksuz olduğu belirtildi. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Şubat 2007 02:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

12 Ocak 2007 tarihinde yayımladığımız dosyada, MEB'deki görevde yükselme uygulamasına ilişkin olarak "Milli Eğitimin Şef Ataması Hatalı mı?" başlığını kullanmıştır. Bu dosyamızda, duyuru esnasında boş olarak gösterilmeyen şeflik kadrolarına, daha sonra kazananlar arasından atama yapılmış olmasının hukuki açıdan sıkıntılı olduğunu, tüm boş kadrıların ilk duyuru esnasında açıklaması halinde başvuru hakkı bulunmayan şef adaylarının da başvuru yapabileceği belirtilmişti.

İşte bu iddiaları da içeren bir dava Danıştay nezdinde Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası tarafından açılmıştır. Açılan davada yukarıda belirtilen hususlara ek olarak duyuruda,
- şeflik için merkez ve taşra ayrımı yapılması,
- kaymakamlarca verilen ödül ve takdirnamelerin kabul edilmemesi,
- 2000 yılında yapılan şeflik eğitimine katılıp sınavda başarısız olanlara eksi puan uygulanmaması,
gibi hususlara da yer verilmiştir.

Dava dilekçesinde, atama yapılmayan 38 kadro ile 14 Aralık 2006 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan 2006/11298 karar sayılı bakanlar kurulu kararı ile ek olarak tahsis edilen 571 yeni şef kadrolarına yeni bir sınav açılmadan atama yapılmasına ilişkin işlemin iptali talep edilmiştir.

Dava dilekçesini görmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber