İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Askeri Kurumların Memur Alımları

Bugün itibariyle hem Genelkurmay Başkanlığının hem de Milli Savunma Bakanlığının memur alım ilanları yayınlandı. Bu ilanlara DMS, KMS ve KPSS sınavına girmiş olanlar başvurabilecek. Ancak, ilanda sadece memur olarak çalışanların veya daha önce memur olarak çalışmış olanların başvuruda bulunabileceği belirtilmiştir. Biz memurlar.NET olarak bu şekildeki alımın, yüzbinlerce memur adayının bulunduğu bir ortamda uygun olmadığını düşünmekteyiz. Ayrıntılar için tıklayın.

Haber Giriş : 15 Nisan 2003 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugün itibariyle hem Genelkurmay Başkanlığının hem de Milli Savunma Bakanlığının memur alım ilanları yayınlandı. Bu ilanlara DMS, KMS ve KPSS sınavına girmiş olanlar başvurabilecek. Ancak, ilanda sadece memur olarak çalışanların veya daha önce memur olarak çalışmış olanların başvuruda bulunabileceği belirtilmiştir. Biz memurlar.NET olarak bu şekildeki alımın, yüzbinlerce memur adayının bulunduğu bir ortamda uygun olmadığını


1999 yılında yapılan DMS sınavını 400 bin kişi kazandı. Bu kişilerin takriben 70 bini işe yerleşti. 2002 yılında yapılan KPSS sınavına da takriben 200 bin kişi katıldı. KMS sınavına girenlerin de hesaba katılması halinde takriben 500 bin kişilik bir kitle, şu an memur adayıdır.

Bu çerçevede Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı memur alım ilanlarına yönelik olarak aşağıdaki hataların yapıldığını düşünmekteyiz.

1-Binlerce genç memur adayı boşta duruken, hala memur olarak çalışanları veya daha önce memur olarak çalışmış olanları sivil memur kadrolarına atamaya çalışmak uygun değildir.

2-İlanı ÖSYM'ye yaptırıp da tüm memur adaylarının başvurularının alınması ve sadece puan üstünlüğüne göre atama imkanının sağlanması varken, sözlü sınav gibi subjektif değerlendirmelere en uygun sınav yoluyla bu şekilde bir memur alımı yapmak bu iki güzide ve en değerli kurumumuza yakışmamaktadır. Çünkü sözlü sınav yoluyla memur alınması torpile kapı araladığı için kaldırılmıştır. Yeniden bu yolu açmak güzel bir uygulama değildir.

3-KPSS veya DMS, ilk defa memur olacaklar için yapılmış bir sınavdır. Dolaysıyla memurlar veya daha önce memur olarak çalışmış olanlar bu sınava başvurmamıştır. Bu şekilde alım yapılacak ise bile, bunun daha önce kamuoyuna açıklanması ve memurların veya daha önce memur olarak çalışanların bu sınava girmesi sağlanmalıydı.

4-Kamu kurumları arasında geçişlerde muvafakat verilmesi gerekmektedir. Dolaysıyla Genelkurmay Başkanlığının veya Milli Savunma Bakanlığının memur kadrolarına yerleşmeye hak kazanan memurlara kurumlarınca muvafakat verilmesi gerekmektedir. Açıklanan kadroların nitelikli ve teknik ağırlıklı kadrolar olduğu düşünüldüğünde hiçbir kurumun kolay kolay muvafakat vermeyeceği ve bu nedenle kadroların boş kalacağı yüksek bir ihtimaldir.

5-Tüm kamuoyu anketlerinde, halkımızın en güvenilir bulduğu kurumlardan olan Genelkurmay Başkanlığının, prestijini zedeleyecek olan bu uygulamadan vazgeçerek, objektif uygulamalara uygun bir ilan yapması tek arzumuzdur.

İlanlara sitemizin KPSS-B İlanları kategorisi altından ulaşabilirsiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber