İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Zorunlu Hizmet Yapan Doktorlar, Sözleşmeli Statüye Geçebilecek

Sağlık Bakanlığı, 8 Şubat tarihinde yayımladığı genelge ile Devlet hizmet yükümlülüğünü yerine getiren kadrolu (657 sayılı Kanuna tabi) sağlık personelinin, atandığı kura dönemine bakılmaksızın, Devlet hizmet yükümlüğünü 4924 sayılı Kanuna tâbi sözleşmeli sağlık personeli olarak tamamlayabileceğini kararlaştırmıştır. Personel Genel Müdürlüğü imzalı, 8 Şubat tarihli Genelgeyi görmek için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Şubat 2007 11:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Personel Genel Müdürlüğü

Sayı : B100PER0120024 / 16317 ? 08.02.2007
Konu : Devlet Hizmeti Yükümlüsü olanların
Sözleşmeli Personel Statüsüne Geçmeleri

????????..VALİLİĞİNE
(Sağlık Müdürlüğü)

Bilindiği üzere 5371 sayılı Kanunla Devlet hizmeti yükümlüğü getirilmiş olup bu kapsamda yapılan atamalarda ilgililerin Devlet hizmeti yükümlülük süresini 4924 sayılı Kanuna tâbi sözleşmeli sağlık personeli olarak tamamlayabilmelerine imkan vermiştir.

7. dönem Devlet hizmet yükümlülüğe atama kurasına kadar yapılan atamalarda sözleşmeli personel statüsüne geçmek isteyenler için bir ay müracaat süresi tanınmakta iken 7. dönemden. sonraki atama kuralarında böyle bir müracaat süresi konmamıştır.

Bu itibarla; uygulamada birliği ve adaleti sağlamak amacıyla Devlet hizmet yükümlüsü olarak atandığı kura dönemine bakılmaksızın, Devlet hizmet yükümlüğünü 4924 sayılı Kanuna tâbi sözleşmeli sağlık personeli olarak tamamlamak isteyenlerin, atandıkları birimde münhal sözleşmeli pozisyon olması halinde ilgili İl Sağlık Müdürlüğüne (İl Sınav ve Kura Komisyonu) müracaatta bulunanların sözleşmeli sağlık personeli statüsüne geçişlerinin yapılması, sözleşmeli statüye geçişlerde talep edilenden az pozisyon bulunması halinde, başvuru tarih ve sayısı itibariyle öncelik sarasına göre taleplerin değerlendirilmesi ve sözleşme imzalanan personelin sözleşme imzalanmasını müteakip bir hafta içerisinde Bakanlığımıza bildirilmesi hususlarında,
Gereğini ve bilgilerinizi rica ederim.

Prof. Dr. Necdet ÜNÜVAR
Bakan a.
Müsteşar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber