MEB, unvan değişikliği sınavı ile sağlıkçılardan 393 bin YTL kazandı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Şubat 2007 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB BİR SINAVLA SAĞLIKÇILARDAN 393 BİN YTL KAZANDI

Türk Sağlık-Sen, Sağlık Bakanlığının Milli Eğitim Bakanlığı'na yaptırdığı unvan değişikliği sınavının maliyeti ve sonuçları ile ilgili bir rapor hazırladı. Hazırlanan raporla vatandaştan adeta para toplama yolu olan sınavlardan birisinin de MEB tarafından yapıldığı ortaya çıkmış oldu. Türk Sağlık-Sen'in raporuna göre Milli Eğitim Bakanlığı sağlıkçılardan unvan değişikliği sınavı toplam 393 Bin 775 YTL tahsil etti. Milli Eğitim Bakanlığı verilerine dayanılarak hazırlanan rapora göre Milli Eğitim Bakanlığı bu sınava giren Sınava girecek adaylardan 95 YTL gibi astronomik bir ücret alarak 4 bin 145 kişiden aldığı 393 bin 775 YTL ile sınavda kazanan taraf oldu.

MEB KAZANDI SAĞLIK ÇALIŞANLARI KAYBETTİ

Raporda ayrıca sınav sonuçları ile ilgili olarak çarpıcı sonuçlara yer verildi. Sınava giren 4 bin 145 sağlık çalışanından sadece 663'ü (%19) sınavı kazanırken 3 bin 482 (%81) kişi ise başarısız oldu. 47 ayrı unvan için açılan sınavda tam 16 ünvanda adayların hiçbiri geçer not olan 70'i alamadı. Bir çok unvanda ise sadece 2 ya da 3 kişi geçer not alabildi. Hiçbir adayın kazanamadığı ünvanlar şöyle; Anestezi Teknisyeni (Sağlık Memuru), Röntgen Teknisyeni (Sağlık Memuru), Bilgisayar Mühendisi, Elektrik Mühendisi, Elektrik Teknisyeni, İnşaat Mühendisi, İnşaat Teknisyeni, İstatistikçi, Matematikçi, Mimar, İç Mimar, Peyzaj Mimar, Odyolog, Odyometri Teknikeri (Sağ. Tek.) Ortopedi Teknikeri (Sağ. Tek.) Raporda bu sonuçların kadrolara atama yapılması için tekrar bir sınavın gerekliliğini ortaya koyduğu belirtildi.

Raporda ayrıca sınavla ilgili olarak sağlık çalışanlarının sorularda alanların dışına çıkıldığı ve geçme barajının yüksek tutulduğu şikayetlerine de yer verilirken Milli Eğitim Bakanlığının, sınav sonuçlarının açıklanmasını da yaptığı hatalar nedeniyle ertelediği ve sınavda tam 20 sorunun iptal edildiği 17 sorunun da cevap şıkkının değiştirildiği hatırlatıldı.

KAHVECİ: HER YENİ SINAV BİR KAYNAK, KAZANÇ KAPISI OLARAK GÖRÜLÜYOR.

Konu ile ilgili olarak bir değerlendirme yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ? Sınavlar yeni bir vergi gibi gelir kaynağı oldu. Her yeni sınav bir kaynak, kazanç kapısı olarak görülüyor. Unvan sınavı değişikliği için bir adaydan 95 YTL alınması bunun tipik bir örneğidir. Ayrıca bu parayı tahsil edenler sınav sorularını hazırlarken gerekli özeni göstermiyorlar. Yanlış ve hatalı sorularla insanları mağdur ediyorlar.? dedi.

Unvan değişikliği konusunda yeni bir sınav yapılacağını belirten Kahveci ? Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Sayın Necdet Ünüvar ile yaptığımız görüşmede kazananların hakları saklı kalmak kaydıyla yeni bir sınavın yapılacağını söyledi. Biz kendisine bu sınava gerekli özenin gösterilmesini ve 70 olan geçme barajının aşağıya çekilerek çalışanların mağdur edilmemesini istedik. Ayrıca Sağlık Bakanlığı görevde yükselme sınavını bu yıl içinde yapacak ve bu sınava yaklaşık 15 bin kişi girecek. Biz bu sınavda böyle bir astronomik ücret alınmasının önüne geçilmesini istiyoruz ve yetkilileri bu konuda uyarıyoruz. Artık sınavlar kazanç kapısı olarak görülmekten vazgeçilsin? dedi.

BAŞVURULAR PBS ÜZERİNDEN

Sınava başvurular PBS üzerinden yapılacak.

Bakanlığın ilgili genelgesi için buraya tıklayın

PBS üzerinden başvurmak için buraya tıklayın

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber