Gaziantep'te çoğu ihraç edilen 35 asker hakim karşısında

Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin davada çoğu meslekten ihraç edilen 35 askerin beşer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2017 14:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gaziantep'te çoğu ihraç edilen 35 asker hakim karşısında

7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada çoğu daha önce meslekten ihraç edilen, eski 106. Topçu Alay Komutanı Albay Turgut Çelebi ile o dönem komutanlıkta görevli 12'si tutuklu 33 sanık ve avukatları hazır bulundu.

Kimlik tespitinin ardından söz alan tutuksuz sanık Üsteğmen Ahmet Deniz İ, gazino sorumlusu olduğunu belirterek, 15 Temmuz gecesi düzenlenen veda kokteylinin hazırlıklarıyla ilgilendiğini, kokteylin önce saat 18.00'de planlandığını ancak sinevizyon gösterisi olacağı için programın saat 21.00'e alındığını söyledi.

Tayin olacak kişilerin konuşmaları nedeniyle programın uzadığını ifade eden Ahmet Deniz İ, daha sonra karargahta toplantı yapıldığını, toplantıda Alay Komutanı Çelebi'nin harekat emrini okuduğunu ve sıkıyönetim ilan edileceğini söylediğini anlattı.

Mahkeme Başkanı Ercan Kumhak'ın, "Alay komutanına kimse itiraz etmedi mi?" sorusu üzerine sanık Ahmet Deniz İ, "Toplantıya katılan birisinin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın kaçırıldığı yönünde haberler gördüklerini söylemesi üzerine Alay Komutanı Çelebi, sinirlenerek haberin doğru olmadığını, Akar'ın görevinin başında olduğunu söyledi, bunun üzerine herkes sindi." ifadelerini kullandı.

Ahmet Deniz İ, KHK ile göreve iade edildiğini belirterek, suçsuz olduğunu savundu.

Hüseyin Ö. ise olay gecesi güvenlik kameralarının izlendiği Karargah ve Emniyet Subay Odası'nda nöbetçi olduğunu kaydederek, saat 22.00 sıralarında emniyet tedbirlerinin arttırılması ve nöbet yerlerinin daha sık kontrol edilmesi emrini aldığını söyledi.

Bu tedbirlerin terör olayları nedeniyle sıklıkla alındığını anlatan Hüseyin Ö. ancak daha sonra televizyonda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasını dinlediğini, kalkışma olduğunu, bunun da sadece İstanbul ve Ankara'yı kapsadığını düşündüğünü savundu.

Ekrandan kışla önündeki yolda kalabalığın toplandığını, dışarıyı göremediğini ancak palet ve ZPT sesi duyduğunu belirten Hüseyin Ö, "Daha sonra dışarı çıktığımda 2 ZPT'nin farları sönük beklediğini gördüm." dedi.

KHK ile göreve iade edildiğini dile getiren Hüseyin Ö, suçsuz olduğunu savundu.

Diğer sanıklar Levent T, Abdullah S, Ahmet B, Ali Rıza Ü. ve Emrah Harman K. de savunmalarında üzerlerine atılı suçlamaları reddetti.

Duruşmaya öğle arası verildi.

Adsız Günebakan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber