FETÖ'cü avukat, Erdoğan'a hakaretten hakim karşısında

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) İzmir'deki avukat örgütlenmesinin sözde sorumlusu olduğu iddiasıyla tutuklanan avukat Ali Aksoy'un, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada yargılanmasına başlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2017 17:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'cü avukat, Erdoğan'a hakaretten hakim karşısında

İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanık Aksoy hazır bulundu.

Söz verilen Aksoy, yargılandığı diğer davaların birleştirilmesini talep ettiğini, genel savunmasını da bundan sonra yapacağını söyledi.

İzmir'deki askeri casusluk ve bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin soruşturma kapsamında yargılanan polislerin avukatlığını yaptığını belirten Aksoy, bu davadaki savunmalarından dolayı tutuklandığını ancak daha sonra beraat ettiğini ifade etti.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

FETÖ/PDY'nin İzmir'deki avukat yapılanmasının başındaki kişi olduğu iddiasıyla tutuklanan Aksoy, 2014 yılında soruşturma ve operasyonları yürüten Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanı Engin Dinç, İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato ve İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Kudret Dikmen'in isimlerini basın yoluyla açıklayarak deşifre ettiği ve hedef gösterdiği gerekçesiyle 3 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Aksoy hakkında Cumhurbaşkanı'na hakaret, görevli polislere mukavemet ve hakaret gibi suçlardan dava açılmıştı.

Meriç Ürer

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber