ByLock kullanan 1 Yard. Doç. ve 1 doktor tutuklandı

FETÖ/PDY bünyesinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla Kaynak Holding'le ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2017 18:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ByLock kullanan 1 Yard. Doç. ve 1 doktor tutuklandı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) bünyesinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla Kaynak Holding'e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı, çeşitli tarihlerde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ABD Pensilvanya'da bulunan malikanesinin çevresindeki otellerde konakladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si tutuklandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen Kaynak Holding'e yönelik soruşturmada, "ByLock" kullandıkları tespit edilen ve haklarında gözaltı kararı çıkarılan 12 şüpheliden, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalanan H.S.Ö, A.Y. ve S.A.B'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Anadolu Adalet Sarayı'na getirilen ve savcılık tarafından ifadeleri alınan şüpheliler, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklanmaları talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Şüpheli H.S.Ö'nün hakimlik sorgusunda, "ByLock" kullandığı iddia edilen tarihlerde internet bağlantısı olmayan telefon kullandığı için iddiaları kabul etmediği ve "FETÖ şüphelisi Mustafa Özcan ile görüşülen telefon hattını, ailemizin ortak iletişimi için almıştım. 2010 yılında evlendikten sonra herhangi bir görüşmem olmamıştır. Özcan ile 2007 yılındaki görüşmem dışında şahsi görüşmem olmamıştır." şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

Diğer şüpheli A.Y'nin ise "ByLock" kullanmadığını ve FETÖ üyesi olmadığını iddia ederek, "Tuncay Delibaş ile iki bilimsel çalışmamız mevcut olduğu için aramızda görüşmeler gerçekleşti. ABD'de bulunduğum sürece kaldığım otelle ilgili yaptığım açıklamaları tekrar ediyorum. Özel amaçla kaldığım oteller değildir." ifadelerini kullandığı belirtildi.

Kadın şüpheli S.A.B'nin ise "ByLock" kullanmadığını, ABD'de kaldığı otelde ise gittiği kongre merkezine yakın olduğu için kaldığını beyan ettiği kaydedildi.

Sulh Ceza Hakimliği, şüpheliler H.S.Ö. ve A.Y'nin üzerine atılı "silahlı terör örgütüne üye olma" suçunu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesi bulunduğunu gösteren deliller olduğu gerekçesiyle, bu şüphelilerin tutuklanmalarına karar verdi.

Hakimlik, diğer şüpheli S.A.B'nin de üzerine atılı suçu işlediğine dair deliller bulunduğunu ancak şüphelinin 7 aylık çocuk sahibi olduğunu ve çocuğun bakımının hapishane koşullarında yapılamayacağını kararlaştırarak, şüpheli hakkında adli kontrol tedbiri uygulanmasına hükmetti.

SÜREÇ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosunca, FETÖ/PDY bünyesinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla Kaynak Holding'e yönelik yürütülen soruşturmada 12 şüphelinin "ByLock" kullandıkları tespit edilmişti.

Bu kapsamda, şüphelilerin yakalanmasına yönelik İstanbul merkezli 5 ilde başlatılan operasyonda Yrd. Doç. S.A.B, doktor A.Y. ve H.S.Ö. isimli şüphelilerin yakalanarak gözaltına alındığı ve İstanbul'a getirildikleri, Yrd. Doç. Ş.D.T. isimli şüphelinin ise 1 gün önce Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca terör örgütüne yönelik soruşturma kapsamında yakalandığı ve şüphelinin Muğla'da soruşturması devam ettiğinden İstanbul'a getirilemediği belirtilmişti.

Öte yandan, şüphelilerin çeşitli tarihlerde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ABD Pensilvanya'da bulunan malikanesinin çevresindeki otellerde konakladıkları tespit edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber