Tedavi ve ilaç giderlerinw ilişkin Bütçe Uygulama Talimatı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Şubat 2007 01:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.

MALİYE BAKANLIĞI

Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

SAYI :B.07.0.BMK.0.06.012.390 16.02.2007* 2978

KONU : Tedavi ve ilaç giderleri

2007 YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE UYGULAMA GENELGESİ

(Sıra No: 4 )

Bilindiği üzere, (1) Sıra No'lu Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Genelgemizde, 5018 sayılı Kanuna ekli (I) ve (II) sayılı cetvellerde yer alan idarelerin, ilgili mevzuatına uygun olarak sağlık kurum ve kuruluşlarından alınmış olan tedavi hizmetine ilişkin faturalardan, serbest eczanelerden alınmış olan ilaçlara ilişkin faturalardan ve mevzuatı uyarınca doğrudan hak sahiplerine ödenmesi gereken tedavi yardımına ilişkin faturalardan 31/12/2006 tarihine kadar düzenlenmiş olmakla birlikte 2006 yılı sonuna kadar ödenememiş olan tutarları strateji geliştirme birimleri aracılığıyla tertipler itibariyle en geç 31/1/2007 tarihine kadar Bakanlığımıza bildirerek ?Tedavi Giderlerini Karşılama Ödeneği? tertibinden bütçelerinin mevcut veya yeniden açılacak ?03.9- Tedavi ve Cenaze Giderleri? tertiplerine ödenek aktarılması talebinde bulunmaları gerektiği belirtilmiştir.

Yapılan bu düzenleme çerçevesinde, idarelerin tedavi ve ilaç giderleri ile ilgili talepleri Bakanlığımıza ulaşmış ve Bakanlığımız tarafından idare bütçelerine gerekli ödenek aktarmaları yapılmıştır.

Ancak, hak sahiplerinin Bakanlığımıza ulaşan muhtelif taleplerinde sözkonusu tedavi ve ilaç giderlerinin ödenmesinde bazı aksaklıkların yaşandığı ifade edilmektedir.

Bu nedenle, ilgili idarelerin, başta merkez dışı birimlere ödenek gönderilmesi olmak üzere gerekli tüm tedbirleri alarak devlet hastanelerinin, üniversite hastanelerinin, özel sağlık kurumlarının, serbest eczanelerin ve diğer hak sahiplerinin söz konusu ödemelerinin acilen gerçekleştirilmesini mutlaka temin etmeleri gerekmektedir.

Bilgilerini ve gereğini önemle arz/rica ederim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber