Hollanda'da FETÖ vurgunu

İtirafçı olan FETÖ üyeleri örgütün Hollanda'da kurduğu tefecilik ağını ifşa etti. Örgüt para toplamak için bir vakıf kurdu ve başına da Rotterdam Belediye Meclis Üyesi Turan Yazır geçti. Yaşanan bu dolandırıcılık faaliyetleri karşısında Yazır ve vakıf hakkında işlem yapılmadı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 19 Mart 2017 08:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hollanda'da FETÖ vurgunu

Hollanda'daki FETÖ yapılanmasının 'woekerdonaties' (tefecilik usulü bağış toplama) yöntemiyle gurbetçilerimizden zorla ve baskıyla para toplayıp dolandırdığı ortaya çıktı.

Baskı yoluyla himmet topladılar

De Volkskrant'a konuşan 7 eski FETÖ'cü ülkede terör örgütünün nasıl insanları kandırdığını, baskı kurduğunu ve dolandırdığını ve hükümetin hiç sesinin çıkmadığını açıkça ifşa ettiler. İtiraflarda merkezi Rotterdam'da bulunan Stichting Akyazılı Vakfı'nın, FETÖ'nün soygun faaliyetlerinin merkezinde olduğu ve örgütün gurbetçilere baskı kurup 'himmet' adı altında soygun yaptığı ortaya çıkmakta. Eski FETÖ'cü Mustafa Acer (33) itiraflarında 'Himmet' toplantılarında sürekli FETÖ'cüler tarafından bağış miktarının arttırıldığını ve toplantıya katılanların da kendilerini baskı altında büyük meblağlar ödemeye zorunlu hissettiklerini ifade etti. Diğer bir eski FETÖ'cü Murat Eren ise FETÖ'cülerin 'woekerdonaties' (tefecilik usulü bağış toplama) adını verdikleri yöntemlerle tefecilik sistemi kurarak bu yoldan sürekli para topladıkları ve gurbetçilerimizin soyulduğunu dile getirdi. En büyük soygunun Akyazılı Vakfı'nda gerçekleştirildiğini itiraf eden eski FETÖ'cüler bu vakfın başında ise Hıristiyan Birlik Partisi'nden (CDA) Rotterdam Belediye Meclis Üyesi Turan Yazır olduğu da itiraflar sonucunda ortaya çıkan önemli bilgiler arasında.

HİÇ BİR İŞLEM YAPILMADI

FETÖ'cüler örgütün bu şekilde milyonlarca Euro parayı halktan soydukları bilgisine de yer veriyorlar. İfşaların arasında dikkat çeken bir nokta ise Hollanda hükümetinin bu açık dolandırıcılık karşısında hiçbir şey yapmıyor oluşu ve resmi görevde olan Turan Yazır hakkında hiçbir işlem başlatılmamış olması.

Yapılarını gizlediler

Eski FETÖ'cüler itiraflarında bu soygun düzeninin başında FETÖ'cülerin 'Büyük Abi' dedikleri Necdet Said Başaran'ın olduğunu ve Başaran'ın da direktifleri doğrudan elebaşı Gülen'den aldığını itiraf etmekteler.

Fiyaskoyla sonuçlandı

İtiraflar içerisinde örgütün Hollanda'da hep 'gizli, kapalı tarikat' görüntüsünden kurtulmak için 2012 yılında örgütü maskelemek amacıyla 'UmNed' adlı bir derneğin kurulduğu ancak örgüt üyelerinin hiyerarşik yapılarının gizli kalması yönündeki talepleri doğrultusunda bu girişimin fiyaskoyla sonuçlandığı bilgisinin de verilmesi dikkat çekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber