İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

YÖK'ten tezsiz yüksek lisans yapanlarla ilgili önemli karar

Yükseköğretim Kurulu, yönetmelik değişikliği öncesi tezsiz yüksek lisans programlarına kayıtlı olanlarla ilgili önemli bir karar aldı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 21 Mart 2017 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
YÖK'ten tezsiz yüksek lisans yapanlarla ilgili önemli karar

Bilindiği üzere, 14 Mart 2016 tarihli ve 29653 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile ön lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere başvuracak öğretim görevlisi adaylarında "EN AZ TEZLİ YÜKSEK LİSANS" mezunu olmak veya lisans mezunu olmak ve belgelendirmek kaydıyla alanında en az iki yıl tecrübeli olmak şartı getirilmiştir.

Yapılan bu düzenlemeden önce yönetmelikte "TEZLİ/TEZSİZ" ayrımı olmadığından dolayı tezsiz yüksek lisans mezunu olanların meslek yüksekokullarının öğretim görevlisi kadrolarına başvurmaları halinde görmüş oldukları eğitim iki yıl deneyime karşılık gelmekteydi.

Yükseköğretim Kurulu yönetmelik değişiklik sonrası 30 Mart 2016 tarihinde almış olduğu kararda, "Tezsiz Yüksek Lisans mezunları ile yüksek lisansa denk sayılan lisans programlarından mezun olanların lisans sonrası tecrübeli olarak kabul edilmediği"ne dikkat çekilmişti.

TEZSİZ YÜKSEK LİSANS YAPANLARA AKADEMİSYENLİK YOLUNUN KAPANDIĞINI GÜNDEME GETİRMİŞTİK

Hatırlanacağı üzere, bundan iki ay önce son yıllarda yapılan bazı yönetmelik değişiklikleri ile Tezsiz Yüksek Lisans yapanlar için akademisyenlik yolunun kapatıldığını dile getirmiştik.

Söz konusu haberimizi görmek için TIKLAYINIZ.

YÖK YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ TARİHİNİ BAZ ALARAK YENİ BİR KARAR ALDI

Yükseköğretim Kurulu, 30 Mart 2016 tarihinde aldığı kararı yeniden değerlendirerek, 14 Mart 2016 tarihinden önce tezsiz yüksek lisans programlarına kayıtlı olup, bu tarihte veya bu tarihten önce yada sonra mezun olanların, lisans sonrası iki yıl tecrübeli olarak kabul edilmelerini uygun görmüştür.

İŞTE YÖK KARARI

DEĞERLENDİRME :

Yükseköğretim Kurulunun almış olduğu bu karar doğrultusunda iki durum ortaya çıkmıştır :

1- 14 Mart 2016 tarihinden önce TEZSİZ YÜKSEK LİSANS programlarına kayıt olduktan sonra mezun olan veya mezun olacaklar, öğretim elemanı kadrolarına başvurmaları halinde lisans sonrası iki yıl deneyimli olarak kabul edileceklerdir.

2- 14 Mart 2016 dahil olmak üzere bu tarihten sonra TEZSİZ YÜKSEK LİSANS programlarına kayıtlı olanlardan mezun olanların, görmüş oldukları eğitim lisans sonrası iki yıl deneyim olarak dikkate alınmayacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber