Bitlis Tatvan toplu konutları 1 Haziran'da satışa çıkarılacak

Haber Giriş : 13 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BİTLİS-TATVAN TOPLU KONUT UYGULAMASI

SATIŞ DUYURUSU

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca Bitlis-Tatvan Toplu Konut Uygulaması kapsamında 256 adet konut satışa sunulacaktır.

Kura yöntemiyle satışı gerçekleştirilecek konutlar için başvurular, 01 - 15 Haziran 2004 tarihleri arasında T.C.Ziraat Bankası A.Ş.'nin yetkili şubelerince kabul edilecektir.

Proje kapsamında 95,11 m² brüt kullanım alanına sahip 128 adet K-1 tipi ve 110,22 m² brüt kullanım alanına sahip 128 adet K-6 tipi olmak üzere toplam 256 adet konut bulunmaktadır. Konutların satış bedelleri, en düşük 35,8 Milyar TL ile en yüksek 46,6 Milyar TL arasındadır. Satış fiyat ve koşulları T.C. Ziraat Bankası yetkili şubelerinde ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığının web sayfası (www.toki.gov.tr) aracılığıyla duyurulmaktadır.

Proje kapsamında satışa sunulan konut adedinden fazla başvuru olması durumunda başvuruda bulunanların konut satın alma hakkını ve seçme önceliğini belirlemek üzere ?Konut Alma Hakkı ve Seçme Önceliği Kurası?, konut sayısından daha az başvuru olması durumunda ise sadece ?Konut Seçme Önceliği Kurası? noter huzurunda 23 Haziran 2004 tarihinde çekilecektir.

Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, bu kişilerin daha önce Toplu Konut İdaresinden bir konut satın almamış olmaları ve daha önce Toplu Konut İdaresinden kredi kullanmamış olmaları şartları aranacaktır. Bir hanehalkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir. Başvuru sahiplerinde T.C. vatandaşı olma şartı aranacaktır.

Yukarıdaki şartları sağlayan kişiler, T.C. Ziraat Bankası A.Ş.'nin Yetkili Şubelerine başvurarak, 2 Milyar TL ( Y/ikimilyarTürkLirası) tutarındaki başvuru bedelini 01 - 15 Haziran 2004 tarihleri arasında yatıracak ve ?Satın Alma Talep ve Yüklenim Belgesi?ni imzalayacaklardır.

Kura sonucunda konut satın alma hakkı kazananlar, proje üzerinden konut seçimini 05 ? 16 Temmuz 2004 tarihleri arasında Konut Alma Hakkı ve Seçme Önceliği Kurası ile belirlenen sıralamaya göre yapacaklardır. Konut seçimini yapan alıcılar, tercih ettikleri satış bedelinin %10, %15, %25'i oranındaki peşinat miktarından başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutarı 07 ? 20 Temmuz 2004 tarihleri arasında Ziraat Bankası Bitlis-Tatvan Şubesine yatırarak Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalayacaklardır. Borç bakiyesi aylık taksitler halinde 120 ay boyunca ödenecektir. Borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranına göre artırılacak, ilk taksitler Ağustos 2004 tarihinde, ilk 6 aylık dönemsel artış ise Ocak 2005 tarihinden itibaren başlatılacaktır.

Kura sonucunda konut alma hakkı kazanamayanların başvuru bedelleri, başvuru sahiplerine 30 Haziran 2004 tarihinden itibaren iade edilecektir.

Konutların teslim süresi Sözleşme tarihinden itibaren 12 aydır. Konutların anahtar teslimi, İdarece belirlenecek program dahilinde gerçekleştirilecektir.

Anahtar teslimi öncesinde, KDV Kanunu uyarınca konut bedelinin %1'i oranında KDV ayrıca alıcılar tarafından ödenecektir.

Satış işlemleri, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. aracılığıyla yapılacaktır. Yetkili banka şubeleri, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın web sayfası (www.toki.gov.tr) aracılığıyla duyurulmaktadır.

Kura çekilişi, ilgili banka şubelerinde ve İdarenin web sayfasında duyurulacak yerde 23 Haziran 2004 tarihinde gerçekleştirilecektir.

Gayrimenkul satış işlemleri Özel Hukuk Hükümlerine tabidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber