Sağlıkçılar unvan sınavında döküldü

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 26 Şubat 2007 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı'nın unvan değişikliği sınavını, 4 bin 145 çalışandan sadece 663'ü kazandı. Anestezi teknisyeni, bilgisayar, röntgen teknisyeni gibi 16 unvanda hiçkimse başarı gösteremedi.

Sağlık Bakanlığı'nın Milli Eğitim Bakanlığı'na sağlıkçılar için yaptırdığı unvan değişikliği sınavının maliyeti ve sonuçlarıyla ilgili hazırlanan raporda çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Sınava giren 4 bin 145 sağlık çalışanından sadece 663'ü sınavı kazanırken, 3 bin 484 kişi ise başarısız oldu. Sağlık çalışanlarının yüzde 81'i başarısız olarak bir rekora imza attı.

16 BARAJI AŞAMADILAR

47 ayrı unvan değişikliği için yapılan sınavda 16 unvanda adayların hiçbirisi geçer not olan 70'i alamadı. Birçok unvanda ise sadece 2 ya da 3 kişi geçer not alabildi. Hiçbir adayın kazanamadığı unvanlar ise şöyle:

'Anestezi teknisyeni, röntgen teknisyeni, bilgisayar mühendisi, elektrik mühendisi, elektrik teknisyeni, inşaat mühendisi, inşaat teknisyeni, istatistikçi, matematikçi, mimar, iç mimar, peyzaj mimar, odyolog, odyometri teknikeri, ortopedi teknikeri.'

TEKRAR YAPILACAK

Öte yandan, hazırlanan rapor sonuçlarına göre, açılan kadrolara atamalar için tekrar bir sınav yapılması gerekliliği üzerinde duruldu. Raporda ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınav sonuçlarının açıklanmasını da yaptığı hatalar nedeniyle ertelediği ve sınavda 20 sorunun iptal edildiği ve 17 sorunun da cevap şıkkının değiştirildiği hatırlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber