MEB, yer değiştirme yapacak öğretmenleri "aracılara" kanmama konusunda uyardı

Haber Giriş : 15 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Personel Genel Müdürlüğü
SAYI : B.08.0.PGM.0.23.01.04.40/1800-40061 14/05/2004
KONU:Bilgilendirme

Bilindiği gibi, Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumları öğretmenlerinin atama ve yer değiştirme yönetmeliği kapsamındaki her türlü yer değiştirme işlemleri hakkında ?Öğretmenlerin 2004 Yılı Değiştirme Kılavuzu? yayımlanarak Nisan 2004 başında İnternet ortamında yayımlanarak uygulamaya geçilmiştir.

Belirtilen Kılavuzda; il içi, iller arası ve özür durumuna bağlı yer değiştirme iş ve işlemleri belli bir takvime bağlanmış, takvime bağlı olarak müracaatlar alınmakta ve yer değiştirme işlemleri belirtilen tarihlerde ve Kılavuzdaki açıklamalar doğrultusunda öğretmenlerimizin tercih ettikleri iller, illere ayrılan kontenjan ölçüsünde olmak üzere, puan üstünlüğü esas alınarak hiçbir müdahale yapılmadan öğretmenlerimizin İLSİS veri tabanı kayıtları esas alınarak basın mensupları huzurunda bilgisayar ortamında yapılacaktır.

Her yıl olduğu gibi bu yılda belirtilen atamalara bağlı olarak arzu edilmeyen olumsuz yalan ve yanlış bilgilerin kasıtlı olarak yayılmaya çalışıldığı, hatta menfaat sağlamak için kötü niyetli kişilerce öğretmenlerimizden ayrıca atama dilekçeleri alındığı ve dolayısıyla vatandaşlarımızın aracı bulma gayreti içine girdiği duyumları alınmaktadır.

Bakanlığımızca yapılan her türlü idari iş ve işlemler Hukuk Devletinin gereği idari uygulamaları düzenleyen mevzuat çerçevesinde kamuoyu ile paylaşılarak bilgilendirmeye açık, net ve şeffaf bir şekilde yapılmaktadır. Bu işlemlere bağlı olarak kendisinde herhangi bir tereddüt oluşan vatandaşlarımız veya personelimizin doğrudan yetkili yöneticiliklerimizden veya ınternet ortamında Bakanlığımız sitelerinden bilgi almaları mümkün bulunmaktadır.

Bu sebeple, vatandaşlarımızın yalan ve yanlış bilgilere inanarak zarara uğramamaları, üzülmemeleri için bu bilgileri yaymaya çalışanlara veya aracılık görevi üstlenenlere itabar etmemeleri ve dikkatli olmaları, kendileri ile ilgili bilgileri doğrudan yetkililerden almaları menfaatleri açısından yerinde olacaktır.

Ayrıca, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerimiz kendilerine müracaatta bulunan vatandaşlarımıza gerekli bilgileri zamanında vereceklerdir.

Bilgilerinizi ve gereğini arz/rica ederim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber