İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sağlık Bakanlığı, Unvan Değişikliği Sınavı Baraj Notunu Düşürebilir mi?

Sağlık Bakanlığının, 2006 yılı içerisinde, Milli Eğitim Bakanlığına yaptırdığı unvan değişikliği sınavı, hem iptal edilen soru sayısı hem de barajı geçemeyen aday sayısı nedeniyle, gündemde önemli bir yer işgal etmiştir. Sınav sonuçlarının açıklanmasının akabinde, bazı sendikaların baraj notununu düşürülmesi için Bakanlığa başvuruda bulunduğu, Bakanlığın da yönetmelik değişikliği için hazırlıklar yaptığı medyaya yansımıştır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Mart 2007 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sınava giren 6 bini aşkın adayın, fazla ümitlenmemesi amacıyla, Bakanlığın hazırlık çalışmalarına başladığı belirtilen yönetmelik değişikliğinin gerçekleşebilirliğini açıklamak gerekmektedir.

1- Her kamu kurumunun bir görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliği bulunmaktadır.

2- Kurumsal düzeydeki -birinci maddede belirtilen- yönetmeliklerin aykırı olmaması gereken yönetmelik, Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulmuş olan "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik"tir.

3- Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan genel çerçeve yönetmeliğin Ek 3'üncü maddesinde, unvan değişikliği kapsamında yapılacak atamalarda, Yönetmeliğin üçüncü bölümünde belirtilen usul ve esaslara uyulması gerektiği belirtilmiştir. Sınav puanı, yönetmeliğin üçüncü bölümünde düzenlenmiş ve 70 olarak belirlenmiştir.

4- Kurumsal düzeydeki görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliklerindeki 70 puan sınırının değişebilmesi için, önce genel çerçeve yönetmeliğin değişmesi gerekmektedir. Zaten Sağlık Bakanlığının hazırlık çalışmalarını yürüttüğü yönetmelik değişikliğine ilişkin taslak da hemen yayınlanabilecek bir taslak değildir. Bu taslak önce Devlet Personel Başkanlığınca daha sonra da Başbakanlıkça incelenecektir.

5- Genel yönetmelik değişikliği yapılmadan sadece Sağlık Bakanlığına özel bir düzenleme yapılması bize göre bu aşamada imkansızdır. Ancak, bu imkansızlığa rağmen bu yönde bir yönetmelik değişikliği belirtilen iki kurumdan geçer ve Resmi Gazetede yayımlanırsa geçerli olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber