İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Öğretmen adaylarından, 'branş sıralamaları açıklansın' talebi

MEB, 2016 yılındaki sözleşmeli öğretmen alımında mülakat sıralamalarını açıklamamış ve adaylar karambole tercih yapmıştı. Adaylar 20 bin öğretmen alımında, bu kez karambole tercih yapmamak istiyor ve branş bazında mülakat sıralamalarının açıklanmasını talep diyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 18 Mayıs 2017 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmen adaylarından, 'branş sıralamaları açıklansın' talebi

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapıyor.

Sözleşmeli öğretmen alımında önce mülakat yapılmakta sonra boş kadrolar ilan edilerek tercihler alınmaktadır. Tercihler sırasında, yönetmelik hükmü nedeniyle, sadece mülakat puanı esas alınmaktadır.

Diğer taraftan, geçen yıl, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımda, mülakat sıralamaları açıklanmamış ve adaylar karambole tercih yapmıştı.

Bu yıl, istenen düzeyde olmasa da, mülakat sürecinde bazı iyileştirmeler oldu. Bakanlığın talimatı doğrultusunda, komisyonlar, mülakatlarda, adayın KPSS puanının 5 puan altında veya üzerinde bir puan verdi. Memurlar.net forumunda bir kısım üyeler bu talimata uyulmadığını belirtmektedir ancak genel olarak uygulama bu şekilde olmuştur. Mülakat puanı, KPSS puanının 5 puan altında olanlar, il milli eğitim müdürlüklerine itirazlarını yapmalıdır.

Umarız ki, Milli Eğitim Bakanlığı, tüm Türkiye'yi rahatsız eden, ülke gündemini meşgul eden, haksızlıklar ve adaletsizlikler yaratan mülakat sürecini bir an önce kaldırır.

Öte yandan, adaylar bu yıl da karambole tercih yapmamak için, tercihler sırasında esas alınan, mülakat sonuçlarının branş bazında sıralamaları içerecek şekilde açıklanmasını talep etmektedir. Bu oldukça haklı bir talep. Her adayın geleceğini en doğru şekilde planlamak istiyor. Bakan Yılmaz'ın veya MEB Müsteşarı Tekin'in çocukları mülakata girseydi, onlar da sıralamaların yayınlanmasını talep ederdi.

Bakan İsmet Yılmaz'ın bu talebe duyarsız kalmaması ve adayların geleceklerini planlamalarına yardımcı olması gerekmektedir.

Binlerce Memurlar.net üyesinin taleplerini görmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber