YÖK Başkanı istedi, Rektör eşi istifa etti

Sosyal medya hesabından açıklama yapan YÖK başkanı Yekta Saraç, Rektör eşinin istifasını kendisinin istediğini açıkladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Haziran 2017 14:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
YÖK Başkanı istedi, Rektör eşi istifa etti

Pamukkale Üniversitesi Rektörü'nün eşini enstitü sekreteri olarak ataması kamuoyunda büyük tepki toplamıştı.

Memurlar.net olarak dün yaptığımız haberde, atamanın açıkça etik ilkelere aykırı olduğunu, çıkar çatışması içerdiğini belirtmiştik.

Rektör Bağ, bugün bir açıklama yaparak önce etik ilkelere aykırı değil demişti. Ancak 1 saat sonra bir açıklama daha yaparak, eşinin istifa ettiğini belirtti.

Ancak YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama rektör eşinin istifa etmediği, istifa ettirildiğini gösteriyor. YÖK Başkanı saraç, yasalara uygun olsa dahi, atamanın etik ilkelere uygun olmadığını, bu nedenle de atama işleminin iptalinin istediğini belirtti.

İŞTE YÖK BAŞKANLIĞINDAN YAPILAN AÇIKLAMA

Bir üniversite rektörümüzün, eşini üniversite bünyesinde bir idari göreve ataması ve buna yönelik eleştiriler son günlerde kamuoyunda yer almıştır. Bu atama yasalara uygun olsa bile etik değerler açısından uygun değildir. Özellikle akademi camiası olarak bizlerin bu gibi konulara yasaların verdiği serbestliğin ötesinde hassasiyet içinde yaklaşmamız icap ediyor. Dolayısıyla kamuoyunun bu atamaya gösterdiği tepkinin yerinde olduğu düşünülmektedir.

Bu nedenle ilgili sayın rektörden kamu vicdanını rahatsız eden bu atama işleminin iptalini istenmiştir.

REKTÖR BAĞ'IN AÇIKLAMASI

Yazılı bir açıklama yapan Bağ, "Üniversitemiz İslami İlimler Enstitüsü sekterliğine yapmış olduğum atama, yasal mevzuata uygun olmakla birlikte, toplum vicdanında oluşturduğu olumsuz yankılar nedeniyle, eşim Derya Bağ memuriyet görevinden istifa etmiş olup üniversitemiz ile ilişiğini kesmiştir."

Rektör'ün eşini, enstitü sekreteri olarak ataması, Etik mi? Bakan Yılmaz: Rektör eşinin atamasını doğru bulmuyorum Eşini atayan Rektör: Daha önce de yapıldı Etik sorunu yoktu

Bu Habere Tepkiniz

Yorumlar

Bu haber yoruma kapatılmıştır!

Sonraki Haber