İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Adli yargılaması beraatle sonuçlanan olayda, mahkeme polisin iadesine karar verdi

Emniyet'te yaşanan olayda, bir polis memuru kaçakçılığa bulaştığı için memuriyetine son verilmiştir. Ancak, adli soruşturmada görevden çıkarılma polisin bu işi işlemediğine karar verilmiş ve beraat kararı verilmiştir. Görevden çıkma kararına karşı açılan diğer davada ise mahkeme heyeti, adli yargılamadaki beraat kararını esas alarak, polise verilen meslekten çıkarma cezasının iptaline karar verdi. Bu karar, polisin görevine iadesi anlamına geliyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Haziran 2017 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adli yargılaması beraatle sonuçlanan olayda, mahkeme polisin iadesine karar verdi

Kayseri'de görev yapan bir polis memuru geçirdiği bir soruşturma neticesinde kaçakçılık yapmak veya kaçakçılarla ilişki kurmak fiilinden dolayı meslekten çıkarma gerektiren eylem, işlem, tutum ve davranışlarda bulunduğu için il polis disiplin kurulunca MESLEKTEN ÇIKARILMA cezasına maruz kalmış ve bu karar 3201 sayılı ETK Ek-7 maddesi gereğince Emniyet Genel Müdürlüğü Merkez disiplin kurulunca incelenmiş ve kararın yerinde olduğu tespitine varılmıştır.

Meslekten çıkarılan polis memuru, karara mahkeme kanalıyla itiraz etmiş ve Kayseri 1.İdare Mahkemesi, yapmış olduğu değerlendirmelerde, ceza yargılamaıs sırasında polisin bu suça iştirakinin olmadığını ve beraatle sonuçlanmasını gerekçe göstererek, polise verilen meslekten çıkarma cezasının iptaline karar verdi.

İŞTE MAHKEME KARARI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber