Hizmet içi eğitim faaliyetlerinde ders vermekle görevlendirilenlere yapılacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Mart 2007 20:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ek derslere ilişkin 01.12.2006 tarihli ve 2006/11350 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı, 16.12.2006 tarihli ve 26378 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanmış ve 01.07.2006 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiştir. Bu karar sonrasında Millî Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünce bir genelge yayımlanmıştır.

Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar

Millî Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün Ek ders ücreti konulu 27.02.2007 tarihli ve 2007/19 nolu Genelgesi

Genelgesinin 3.maddesinde yer alan açıklama şu şekildedir:

"3- Kararın 7'nci maddesinde,

Hizmet içi eğitim faaliyetleri

?MADDE 7- (1) Bakanlık veya verilen yetki uyarınca valilikler tarafından açılan hizmet içi eğitim, kurs ve seminerlerde, aday memurların temel ve hazırlayıcı eğitimlerinde ders vermekle görevlendirilenlere, fiilen derse girmeleri kaydıyla haftada 30 saate kadar ek ders görevi verilebilir. Bu faaliyetler için alınacak onayda ek ders görevi verilen personelin adı, unvanı, girecekleri dersler ile saat sayısı gibi hususlar belirtilir.?

HİZMET İÇİ EĞİTİM BAKANLIK VEYA VALİLİKÇE DÜZENLENMELİDİR

Bu madde kapsamında ders ücretinden yararlanabilmenin öncelikli koşulu hizmet içi eğitimin Bakanlıkça veya verilen yetki uyarınca valiliklerce düzenlenmiş olmasıdır. Bu çerçevede olmayan faaliyetler için bu madde kapsamında ek ders ücreti ödenmesi mümkün bulunmamaktadır.

KURSUN ÖĞRETMEN TARAFINDAN VERİLME ZORUNLULUĞU BULUNMUYOR

Diğer taraftan, söz konusu faaliyetlerde ders vermek için öğretmen veya belirli başka bir unvanlı görevde bulunmak gibi bir şart olmayıp, "ders vereceği alanda gerekli bilgi, beceri ve öğretme yeteneğine sahip olmak" bu anlamda görevlendirilmek için yeterli olacaktır.

Not: Mesai saatleri dışında seminer ve kurslarda görevlendirilen öğretmenlere ücret verilmelidir. Bu konudaki mahkeme kararı TIKLAYINIZ.

İlgili karara ve genelgeye açılan davalar için tıklayınız

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber