İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Açıklanmayan Yönetici Ek-1 Puan Sıralaması ve İl İçi Yer Değiştirme Sonuçları Nasıl İstenecek?

Açıklanmayan Yönetici Adaylarının Ek-1 Puan Sıralaması ve 2017 yılı Öğetmenlerin İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Sonuçları Nasıl İstenecek?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 19 Haziran 2017 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Açıklanmayan Yönetici Ek-1 Puan Sıralaması ve İl İçi Yer Değiştirme Sonuçları Nasıl İstenecek?

Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Grup Başkanlığının 07/02/2014 tarih ve 556908 sayılı "Kişisel Verilerin Korunması" konulu yazılarında; "Öğretmen-yönetici atama, yer değiştirme gibi sonuçların toplu listelerde yayımlanmaması; yayımlanması zorunluysa üçüncü taraflarca görülmemesi gereken kişisel verilere (T.C. kimlik numarası, anne-baba adı, iletişim bilgileri vb.) yer verilmemesi," açıklamaları bulunmaktadır.

Kişilerin; T.C. kimlik numarası, telefon numarası, motorlu taşıt plakası, sosyal güvenlik numarası, pasaport numarası, özgeçmiş, resim, görüntü ve ses kayıtları, parmak izleri, genetik bilgiler, IP adresi, e-posta adresi, cihaz kimlikleri, hobiler, tercihler, aile bilgileri gibi kişiyi doğrudan veya dolaylı olarak belirlenebilir kılan veriler içermeyen Eğitim Kurumu Yönetici Adaylarının Ek-1 Puan Sıralaması ile 2017 yılı Öğetmenlerin İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Sonuçlarının internet sitesinden duyurulması gerekmektedir.

EĞİTİM KURUMU YÖNETİCİ ADAYLARININ EK-1 PUAN SIRALAMASI SONUÇLARI NASIL İSTENECEK

"MEB'in ana sorunu iller arasında uygulama birliğinin olmamasıdır 1" başlıklı, Yönetici Adaylarının Puan Sıralamasının Açıklanması Özelinde İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin Değerlendirilmesi üzerine yaptığımız analiz haberimizde özetle; "Kişisel veri içermeyen Eğitim Kurumu Yönetici Adaylarının Ek-1 Puan Sıralamasını toplu liste şeklinde açıklayan il milli eğitim müdürlükleri bulunduğu gibi T.C. Nolu giriş ile açıklayan il milli eğitim müdürlükleri de bulunmaktadır. T.C. nolu giriş ile açıklayan 44 il, Puanların yer aldığı toplu liste ile açıklayan 35 il bulunmaktadır." açıklamasında bulunmuştuk.

Eğitim Kurumu Yönetici Adaylarının Ek-1 puanlama sonuçlarının internet sitesinden duyurulması gerekmektedir. Bu duyuru şekli puanların yer aldığı toplu liste ile açıklama işlemidir. Bu işlem yanlış anlaşılmaların, şaibelerin ve dedikoduların önüne geçecektir.

Demokratik ve şeffaf yönetimin gereği olan eşitlik, tarafsızlık ve açıklık ilkesi gereği kişilerin yarışmakta olduğu diğer kişilerin, puanlarını bilmesi gerekmekte, bu nedenle de Yönetici Adaylarının Ek-1 Puan Sıralamasını toplu liste şeklinde açıklanması bir zorunluluk haline gelmektedir. T.C. Nolu giriş ile yapılan açıklamalar puanların görünmemesi için yapıldığı algısını doğurmaktadır.

Peki, Eğitim Kurumu Yönetici Adaylarının Ek-1 Puan Sıralamasını toplu liste şeklinde açıklamayıp puanları vermeyen yani T.C. nolu giriş ile sonuçları açıklayan 44 ilden bu sonuçlar nasıl temin edilecektir?

Öncelikle sonuçların açıklanıp açıklanmadıgını kontrol edildikten sonra, 24.10.2003 tarih ve 25269 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde hazırladığımız dilekçe örneğini direkt bağlı olduğunuz il milli eğitime müdürlüğüne vererek Eğitim Kurumu Yönetici Adaylarının Ek-1 Puan Sıralamasını toplu liste şeklinde isteyiniz.

İşte, 24.10.2003 tarih ve 25269 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununun "Başvuru usulü" başlıklı 6. maddesindeki; "6- Bilgi edinme başvurusu, başvuru sahibinin adı ve soyadı, imzası, oturma yeri veya iş adresini, başvuru sahibi tüzel kişi ise tüzel kişinin unvanı ve adresi ile yetkili kişinin imzasını ve yetki belgesini içeren dilekçe ile istenen bilgi veya belgenin bulunduğu kurum veya kuruluşa yapılır. ..." hükümlerine istinaden Eğitim Kurumu Yönetici Adaylarının Ek-1 Puan Sıralamasını toplu liste şeklinde istemek için hazırladığımız bilgi edinme başvuru formu ve üst dilekçesini bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.

İL İÇİ İSTEĞE BAĞLI YER DEĞİŞTİRME SONUÇLARI NASIL İSTENECEK?

"MEB'in ana sorunu iller arasında uygulama birliğinin olmamasıdır 2" başlıklı, Öğretmenlerin İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Sonuçlarının Açıklanması Özelinde İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin Değerlendirilmesi konulu analiz haberimizde özetle; "2017 Yılı öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme sonuçlarını; T.C. nolu giriş ile açıklayan 24 il, T.C. nolu giriş ile sonuçları açıkladıktan sonra il içi yer değiştirmede Max. ve Min. puanları açıklayan 4 il, Puanların yer aldığı toplu liste ile açıklayan 56 il, İhtiyaç listesi açıklayan 75 il, açıklamayan 5 il, Taslak liste açıklayan 21 il, açıklamayan 59 il, Rehber öğretmenlerin il içi yer değiştirmelerinde norm kadro yönetmeliğinin 21. maddesi 4. fıkrasını uygulayan 6 il, uygulamayan 74 il, Sonuçları yer değiştirme şeklinde açıklayan 70 il, sıra ataması şeklinde açıklayan 10 il, Tüm işlemleri şeffaf bir şekilde usulüne uygun olarak yapan 3 il, (Aydın, Bursa ve Osmaniye) bulunmaktadır." açıklamasında bulunmuştuk.

2017 yılı Öğetmenlerin İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Sonuçlarının internet sitesinden duyurulması gerekmektedir. Bu duyuru şekli puanların yer aldığı toplu liste ile açıklama işlemidir. Bu işlem yanlış anlaşılmaların, şaibelerin ve dedikoduların önüne geçecektir.

Demokratik ve şeffaf yönetimin gereği olan eşitlik, tarafsızlık ve açıklık ilkesi gereği il içi yer değiştirmelerde kişilerin tercihlerine atanan diğer kişilerin kaç puanla atandıklarını bilmesi gerekmekte, bu nedenle de 2017 yılı Öğetmenlerin İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Sonuçlarının toplu liste şeklinde açıklanması bir zorunluluk haline gelmektedir. T.C. Nolu giriş ile yapılan açıklamalar puanların görünmemesi için yapıldığı algısını doğurmaktadır.

Peki, 2017 yılı Öğetmenlerin İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Sonuçlarını toplu liste şeklinde açıklamayıp puanları vermeyen yani T.C. nolu giriş ile sonuçları açıklayan 24 ilden bu sonuçlar nasıl temin edilecektir?

Öncelikle sonuçların açıklanıp açıklanmadıgını kontrol etitkten sonra,24.10.2003 tarih ve 25269 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde hazırladığımız dilekçe örneğini direkt bağlı olduğunuz il milli eğitim müdürlüğüne vererek il içi isteğe bağlı yer değiştirme sonuçlarını toplu liste şeklinde isteyiniz

İşte, 24.10.2003 tarih ve 25269 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununun "Başvuru usulü" başlıklı 6. maddesindeki; "6- Bilgi edinme başvurusu, başvuru sahibinin adı ve soyadı, imzası, oturma yeri veya iş adresini, başvuru sahibi tüzel kişi ise tüzel kişinin unvanı ve adresi ile yetkili kişinin imzasını ve yetki belgesini içeren dilekçe ile istenen bilgi veya belgenin bulunduğu kurum veya kuruluşa yapılır. ..." hükümlerine istinaden 2017 yılı Öğetmenlerin İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Sonuçlarını toplu liste şeklinde veya tercihlerinize atananların maksimum ve minimum puanlarını istemek için hazırladığımız bilgi edinme başvuru formu ve üst dilekçesini bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.

Bilgi Edinmede Silsile Yolu Takip Edilmeyecek

Üst makamlara bilgi edinme başvurusu yapan memura ceza verilebilir mi?

Bilgi edinme hakkını engelleyen Rektörlüğe tazminat cezası

Bilgi edinme talebini karşılamamaya tazminat kararı

Ancak, unutmayalım ki, gök kubbe altında hiçbir şey gizli kalmaz. Eğer İl Milli Eğitim Müdürlükleri öğretmenlerin hakkına girecek şekilde Yönetici adaylarının puan sıralamasında veya il içi yer değiştirmelerinde bir işlem yapmış ise bunu gören bir göz yok ise de buna şahit olan yaratıcı vardır.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber