TRT'de, 17 kadroya atama şartlarında değişiklik yapıldı

TRT Genel Müdürlüğü 17 kadroda hizmet tanımlarını ve atama şeklini değiştirdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Haziran 2017 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TRT'de, 17 kadroya atama şartlarında değişiklik yapıldı

TRT Genel Müdürlüğünde, her bir kadroya kimlerin atanabileceği ile bu kadroların hizmet tanımları "Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Hizmetlerinin Tanımı ve Bu Hizmetlere Atanacak Personel Yönetmeliği" adlı yönetmelikle düzenlenmiştir.

Genel Müdürlük, bu yönetmeliğe ekli cetvellerde tek tek belirtilen unvanlar ve şartlarda bazı değişiklikler yapmıştır.

Ayrıca Genel Müdürlük yeterlik sınavının yönetim kurulunca belirlenecek usul ve esaslar doğrultusunda yapılacağını düzenleyen maddeyi de değiştirmiştir. Yeterlik sınavı ayrı bir yönetmelikle düzenlenmiştir. Söz konusu yeni yönetmeliğe göre yeterlik sınavı uygulamalı ve yazılı ve/veya sözlü sınav olarak yapılacaktır. Yeni yönetmeliği görmek için tıklayınız.

İŞTE 24 HAZİRAN TARİHLİ YÖNETMELİKLE, ATAMA ŞARTLARINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

KADRO UNVANI YAPILAN DEĞİŞİKLİK
KORUMA VE GÜVENLİK GRUP ŞEFİ Bu unvana kurum dışından atama imkanı kaldırılmıştır. Yapılan yeni düzenleme gereğince, bu unvana kurum içinden görevden yükselme yoluyla atama yapılabilecektir.
BAŞMİMAR Bu unvana kurum içi ve kurum dışından atama yapılabileceği yönetmelik hükmü değiştirilmemiştir. Sadece bu unvana yapılacak atamalarda, "Mimar kadrosunda en az 6 yıl görev yapmış olmak veya diğer kamu kurum kuruluşlarında Başmimar unvanını elde etmiş olmak" şartı getirilmiştir.
DRAMATURG Bu unvana kurum dışından atama yapılmasına imkan veren yönetmelik hükmü değiştirilmemiştir. Sadece bu unvana 2 yıllık yüksekokul mezunları arasından da atama yapılabileceği şeklindeki düzenleme kaldırılmıştır.
KAMERA ASİSTANI Bu unvana kurum dışından atama yapılmasına imkan veren yönetmelik hükmü değiştirilmemiştir. Sadece bu unvana 2 yıllık yüksekokul mezunları arasından da atama yapılabileceği şeklindeki düzenleme kaldırılmıştır.
KAMERAMAN Bu unvana kurum dışından atama imkanı veya 2 yıllık yüksekokul mezunları arasından da atama yapılabileceği şeklindeki düzenleme kaldırılmıştır. Bu unvana kurum için ve yeterlik sınavıyla atama yapılacaktır.
MUHABİR Bu unvana kurum dışından atama imkanı veya 2 yıllık yüksekokul mezunları arasından da atama yapılabileceği şeklindeki düzenleme kaldırılmıştır. Bu unvana kurum için ve yeterlik sınavıyla atama yapılacaktır.
PRODÜKTÖR Fakülte mezunu olma şartı, "Fakülte veya en az 4 yıllık yüksekokul mezunu olmak" olarak değiştirilmiştir. Bu unvana, yeterlik sınavıyla atama yapılacaktır.
SPİKER Bu unvana kurum dışından atama imkanı veya 2 yıllık yüksekokul mezunları arasından da atama yapılabileceği şeklindeki düzenleme kaldırılmıştır. Bu unvana kurum için ve yeterlik sınavıyla atama yapılacaktır.
STAJYER SPİKER Bu unvana, 2 yıllık yüksekokul mezunları arasından da atama yapılabileceği şeklindeki düzenleme kaldırılmıştır.
SESLENDİRME YÖNETMENİ Bu unvana, 2 yıllık yüksekokul mezunları arasından da atama yapılabileceği şeklindeki düzenleme kaldırılmıştır. ayrıca bu unvan için şu şekilde bir tecrübe şartı getirilmiştir: "Prodüktör, Muhabir, Spiker, Kameraman, Yönetmen, Teknik Yönetmen, Mütercim-Spiker, Yapım ve Yayın Görevlisi, Yayın Şefi, Animatör, Montajcı, Dekoratör, Dramaturg, Efektör, Grafist, Işıkçı, Resim Seçici, Ressam, Sesçi, Tonmayster, Yayın Arşiv Çözümleyici, Strateji Uzmanı, Uzman, Araştırmacı, Mühendis, Başmühendis, Teknisyen, Şefteknisyen, Başteknisyen, Tekniker kadrolarında en az 1 yıl çalışmış olmak."
SİVİL SAVUNMA UZMANI Bu unvana, 2 yıllık yüksekokul mezunları arasından da atama yapılabileceği şeklindeki düzenleme kaldırılmıştır.
STAJYER MUHABİR Bu unvana, 2 yıllık yüksekokul mezunları arasından da atama yapılabileceği şeklindeki düzenleme kaldırılmıştır.
TEKNİK YÖNETMEN "TEK-PH, GİH-PH ve TH hizmet sınıflarındaki kadrolarda en az 2 yıl fiilen çalışmış olmak." şeklindeki tecrübe şartı şu şekilde değiştirilmiştir."Prodüktör, Muhabir, Spiker, Kameraman, Yönetmen, Seslendirme Yönetmeni, Mütercim-Spiker, Yapım ve Yayın Görevlisi, Yayın Şefi, Animatör, Montajcı, Dekoratör, Dramaturg, Efektör, Grafist, Işıkçı, Resim Seçici, Ressam, Sesçi, Tonmayster, Yayın Arşiv Çözümleyici, Strateji Uzmanı (GHPH, THPH), Uzman (GHPH, THPH), Araştırmacı (GHPH, THPH), Mühendis, Başmühendis, Teknisyen, Şefteknisyen, Başteknisyen, Tekniker kadrolarında en az 1 yıl çalışmış olmak."
YAPIM VE YAYIN ELEMANI Bu unvana, 2 yıllık yüksekokul mezunları arasından da atama yapılabileceği şeklindeki düzenleme kaldırılmıştır.
YARDIMCI PRODÜKTÖR Fakülte mezunu olma şartı, "Fakülte veya en az 4 yıllık yüksekokul mezunu olmak" olarak değiştirilmiştir. Bu unvana kurum içi atamalar görevde yükselme sınavıyla atama yapılabilmektedir.
YAPIM VE YAYIN GÖREVLİSİ Bu unvana, 2 yıllık yüksekokul mezunları arasından da atama yapılabileceği şeklindeki düzenleme kaldırılmıştır. Bu unvana kurum içi atamalar görevde yükselme sınavıyla atama yapılabilmektedir.
YÖNETMEN Bu unvana, 2 yıllık yüksekokul mezunları arasından da atama yapılabileceği şeklindeki düzenleme kaldırılmıştır. Tecrübe şartı ise şu şekilde değiştirilmiştir: Prodüktör, Muhabir, Spiker, Kameraman, Seslendirme Yönetmeni, Teknik Yönetmen, Mütercim-Spiker, Yapım ve Yayın Görevlisi, Yayın Şefi, Animatör, Montajcı, Dekoratör, Dramaturg, Efektör, Grafist, Işıkçı, Resim Seçici, Ressam, Sesçi, Tonmayster, Yayın Arşiv Çözümleyici, Strateji Uzmanı, Uzman, Araştırmacı, Mühendis, Başmühendis, Teknisyen, Şefteknisyen, Başteknisyen, Tekniker kadrolarında en az 1 yıl çalışmış olmak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber