Halk Eğitim Merkezlerinin normları güncellendi

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 01 Temmuz 2017 01:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Halk Eğitim Merkezlerinin normları güncellendi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Halk Eğitim Merkezlerinin normları iki gün önce habersizce güncellendi.

18.06.2014 Tarihli ve 29034 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmeliğin "Norm kadroları Bakanlıkça belirlenecek eğitim kurumları" başlıklı 23. maddesi 2. fıkrasına göre Milli Eğitim Bakanlığının, Halk Eğitim Merkezlerinin normlarını Yönetmeliğin diğer hükümlerinden bağımsız olarak her hangi bir kritere bağlı kalmadan belirleme yetkisi bulunmaktadır.

İşte o madde; "(2) Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Mesleki ve Teknik Açık Öğretim Okulu, akşam sanat okulları, hizmet içi eğitim enstitüleri, halk eğitimi merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, öğretmen evi ve akşam sanat okulları, bilim ve sanat merkezleri, turizm eğitimi merkezleri ile benzeri kurumların yönetici ve öğretmenlerinin norm kadroları, Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşleri de alınarak Bakanlıkça belirlenir. Bu kurumların norm kadro sayılarının değişikliğinde de aynı yöntem izlenir ve alan değişikliğine bağlı düzenleme Bakanlıkça yapılır."

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile yaptığımız görüşmeden elde ettiğim bilgilere göre;

1-İlgili genel müdürlük; Halk Eğitim Merkezlerinde bir çok öğretmenin ders vermeden ve kurs açmadan görev yaptıklarını, diğer okullardaki öğretmenlerinde Halk Eğitim Merkezlerinde ders verebildiğini ve kurs açabildiğini, bu nedenle Halk Eğitim Merkezlerinde fazladan norma ihtiyaç bulunmadığını belirtmektedir.

2-Halk Eğitim Merkezlerinde her öğretmenin kaç saat ders verdiği ve kaç saat kurs açtığı bilgisi anlık olarak sistemden göründüğünden bu verilere göre ilgili genel müdürlüğün teklifi üzerine tüm Halk Eğitim Merkezlerinin ve Olgunlaşma Enstitülerinin normları Yönetmeliğin diğer hükümlerinden bağımsız olarak bölge ihtiyaçlarına göre yeniden düzenlenmiştir.

Halk Eğitim Merkezlerinin normları güncellenirken Devlet Personel ve Maliye Bakanlığından uygun görüş alınıp alınmadığı bilinmiyor.

Bine yakın Halk Eğitim Merkezinde en az bir yönetici ve bir öğretmen norm kadro fazlası durumuna düşmüştür. Bu durumda özverili olarak kurs açan ve ders veren öğretmenin mi normun içinde kaldığı da bilinmemektedir.

Yapılan norm güncellenmesi Yönetmeliğe uygun görünse de zamanlama yanlıştır. Üç gün önce hem il içi hem il dışı Halk Eğitim Merkezlerine atama yapıldı şimdi fazlalık oldular.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber