Babacan: Anaparayı ödeyeceğiz, nemaları da nemalandıracağız

Haber Giriş : 15 Nisan 2003 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Babacan: Anaparayı ödeyeceğiz, nemaları da nemalandıracağız

Hazineden sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan nema ödemeleriyle ilgili olarak, "ana parayı bu ay ödeyeceğiz. Nemaları da nemalandıracağız'' dedi.

Washington'da IMF ve Dünya Bankası'nın ilkbahar toplantılarına katılan Bakan Babacan, bir grup gazeteciye demeç verdi. Babacan, nemaların ödenmesiyle ilgili soruları yanıtlarken, ''15 yıldır devletin zorunlu kestiği rakamı biz ödeyeceğimizi söyledik. Ödeme tarihi konusunda çalışanlar, sendikalarla anlaşmaya vardık. Burada 10 milyonun üzerinde hesap söz konusu. Mükerrer hesaplar olabilir. Nerden baksanız, bütün çalışanları ilgilendiren bir konu. Nisan ayında da, birikmiş olan ana parayı ödeyeceğiz. Geri kalanı da 2004 Mart ayından başlamak üzere, her üç ayda bir, toplam on taksit üzerinden birikmiş nemaları ödeyeceğiz. Hatta bu süre içinde nemalar değerini kaybetmesin diye, TÜFE, artı yıllık yüzde 5 oranında da tekrar, nemaları da nemalandıracağız'' diye konuştu.

Ali Babacan, ''bütün bunlar aslında çok geniş kesimleri kısa zamanda önemli ölçüde rahatlatan uygulamadır. 6 milyon emekliye kimsenin beklemediği kadar zam yapılması, gözden kaçırılmaması gereken bir şeydir. Doğrudan gelir desteğimiz devam ediyor, çiftçilerimize. Bütün bu zorluklar içinde, geniş kesimlere sağladığımız imkanlar, önemlidir. Gözardı edilmemeli. Devletin eli bollaştıkça, ekonomik problemlerimiz aşıldıkça, çok daha geniş kesimlere çok daha önemli rahatlama getirilecektir'' dedi.
Milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber