Necmettin Erbakan Üniversitesi'nden, memurlar.net'teki haber için açıklama

Necmettin Erbakan Üniversitesi, memurlar.net sitesinde yer alan haber için açıklama yaptı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Temmuz 2017 11:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Necmettin Erbakan Üniversitesi'nden, memurlar.net'teki haber için açıklama

Necmettin Erbakan Üniversitesi, memurlar.net sitesinde yer alan haber için açıklama yaptı

MN Yazılım Medya Reklam A.Ş. Genel Müdürlüğüne

(www.memurlar.net Web Sitesi Editörlüğü)

Sayın İlgili;

5561 sayılı Kanun'un 3. Maddesine göre uhdenizde yayın yapan web sitenizin, "Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin bir garip yüksek lisans ilanı!" başlıklı haberle ilgili olarak aşağıdaki açıklamayı yapmak gerekmiştir.

"Araştırma görevlileri 2547 sayılı YÖK Kanunu çerçevesinde yetiştirilmek üzere alınan hem öğrenci statüsünde, hem de memur pozisyonunda olan görevlilerdir. Öğrencilik statüleri ülkemizin ve üniversitelerin insan kaynağı ihtiyacını karşılamak üzere planlanır. Bu öğrencilerin kendi kurum onayı ve bilgileri olmadan başka yükseköğretim kurumlarına başvurarak kendi uygun gördükleri eğitimi almaları Türk yükseköğretim planlaması için uygun olmayabilir.

Ayrıca kendi üniversitesi dışında, başka şehirde, başka bir yükseköğretim kurumunda lisansüstü eğitimi kendi üniversitesinin onayı haricinde sürdürmesi de mümkün değildir. Zira lisansüstü eğitim tam zamanlı yürütülen, sürekli olarak danışmanı ve anabilim dalı ile iletişim halinde sürdürülmesi gereken bir süreçtir. Bu sebepten ötürü diğer pek çok üniversitenin lisansüstü öğrenci alım ilanlarında da benzer sınırlamalar ve tanımlamalar bulunmaktadır. (Tıklayınız)

Ayrıca; öğretim elemanı yetiştirme sürecinin yürütülmesi için YÖK Kanunu 35. Maddesinde gerekli kolaylıklar sağlanmıştır. Bir Üniversite Adına Bir Diğer Üniversitede Lisansüstü Eğitim Gören Araştırma Görevlileri Hakkında Yönetmelik'in Öğretim Elemanı Yetiştirilmesi bölümünde yer alan 4. Maddesine göre Araştırma Görevlilerinin başka üniversitelerde lisansüstü eğitim yapmak üzere kadroları başka bir üniversiteye tahsis edilebilmektedir.

Yazınızda ifade edilen hususların zıddına, üniversitemiz başka üniversitelerin öğretim elemanlarını yetiştirme noktasında özel olarak çaba sarf etmektedir. Halihazırda üniversitemiz lisansüstü programlarında çok sayıda Araştırma Görevlisi eğitimlerini devam ettirmektedir. Bütün bu nedenlerle, başka üniversitelerde görev yapmakta olan Araştırma Görevlileri, kendi üniversitelerinin onayı ve bilgisi dahilinde üniversitemizde lisansüstü eğitimlerini sürdürebilirler."

Üniversite tercihlerinin yapıldığı bir dönemde hakkımızda oluşacak yanlış algı ve anlamaları gidermek ümidiyle yukarıdaki açıklamalarımızı yayınlamanızı talep eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber