İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Çocuğu evlenen memura izin maddesinde değişiklik yapılmalı

Çocuğu evlenen memura, evlilikten sonra değil evlilik öncesinde izin verilmeli

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Ağustos 2017 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çocuğu evlenen memura izin maddesinde değişiklik yapılmalı

657 sayılı Kanunun Mazaret izinlerini düzenleyen 104. maddesi şu şekildedir:

"B) Memura, eşinin doğum yapması halinde, isteği üzerine on gün babalık izni; kendisinin veya çocuğunun evlenmesi ya da eşinin, çocuğunun, kendisinin veya eşinin ana, baba ve kardeşinin ölümü hallerinde isteği üzerine yedi gün izin verilir."

Bu maddeye göre, çocuğu evlenen memura 7 gün izin verilmektedir. Ancak bu izin uygulamada, evlenmeden sonra kullandırılmaktadır.

Bir ziyaretçimiz memurlar.net Haber Gönder servisinden şu bildirimde bulunmuştur:

"Memurum, oğlum evleniyor.Kınası 16.8.2017'de .... düğün ve nikah 20.8.2017 de Ankara'da yapılacak. Evlilik mazeret iznini 14-20-08.2017 tarihleri arasında kullanmak istiyorum. Ancak Devlet Personel Başkanlığı düğün ve nikah tarihini müteakiben kullanması hakkında görüş vediği için kullanamadım. Bir baba evlilik iznini düğünden önce kullanamazsa düğünü müteakip neden izin kullansın? Bu konuyu araştırıp olumlu bir haber yaparsınız, Tüm memur anne ve babalara iyilik edersiniz. saygılarımla"

Burada memur arkadaşımız güzel bir tespitte bulunmuştur. Bir baba için bu izni, evlilik öncesinde vermek çok daha uygundur. Zira çocuğunun evlenme işlemlerine yardımcı olacaktır. Bu izni, babaya, çocuğu evlendikten sonra vermenin bir anlamı bulunmamaktadır. Diğer taraftan, 657'deki düzenlemede iznin ne zamandan itibaren verileceğine dair net bir düzenleme yapılmamıştır. Dolaysıyla kanun değişikliğine gerek kalmadan çıkarılacak bir tebliğle konunun düzenlenmesinde yarar bulunmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber