Aslî görevleri dışında diploma denklik işlemlerini yürüten yabancı dil dersi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Mart 2007 17:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Millî Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün Ek ders ücreti konulu 27.02.2007 tarihli ve 2007/19 nolu Genelgesinin 13.maddesi gereğince;

"13- Kararın 19'uncu maddesinde, aslî görevleri dışında diploma denklik işlemlerini yürüten yabancı dil dersi öğretmenlerine verilecek ek ders ücreti ile öğretmenlere yarıyıl ve yaz tatillerinde verilen kurul ve komisyon üyeliği görevi karşılığında ödenecek ek ders ücreti düzenlenmiştir.
Diploma denklik işlemlerinde her bir denklik işlemi için bir öğretmen görevlendirilecek, dolayısıyla aynı denklik işlemine bağlı olarak birden fazla öğretmen ek ders ücretinden yararlandırılmayacaktır. Aynı öğretmen, sonuçlandırdığı 5 denklik işlemi karşılığında 1 saat ek ders ücretinden yararlanacaktır. Beşin altındaki denklik işlemine bağlı olarak ek ders ücreti ödenmeyecektir.
Kurul ve komisyon üyeliği görevi için ödenecek ek ders ücretinin yalnızca yarıyıl ve yaz tatilinde bu kapsamda yürütülen çalışma sınırlılığında olduğu dikkate alınarak, yarıyıl ve yaz tatili dışındaki kurul ve komisyon üyeliği görevi için ek ders ücreti ödenmeyecektir. Rehber öğretmenlerden öğrencilere bir üst öğrenime girmeleri yönünde rehberlikte bulunmak üzere yaz tatilinde görevlendirilenler bu kapsamda değerlendirilerek, fiilen yaptıkları bu kapsamdaki görevleri karşılığında her gün için 3 saat olmak üzere ek ders ücretinden yararlandırılacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber