Hazırlık ve planlama görevi karşılığı verilecek ek ders ücreti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Mart 2007 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Millî Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün Ek ders ücreti konulu 27.02.2007 tarihli ve 2007/19 nolu Genelgesinin Genelgesinin 6. maddesi gereğince;

6- Kararın 11'inci maddesinde; "(1) Bu Kararın 10 uncu maddesinde sayılanlar hariç, müdür yetkili öğretmenler dâhil, her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli öğretmenlere, haftada 3 saati geçmemek üzere Bakanlığa bağlı okul ve kurumlarda aylık ve ücret karşılığı fiilen okuttukları her 10 saat ders için 1 saat daha hazırlık ve planlama görevi karşılığında ayrıca ek ders ücreti ödenir." denilmektedir.
Buna göre, söz konusu Kararın 10'uncu maddesinde sayılanlara -müdür yetkili öğretmenler hariç- hazırlık ve planlama görevi karşılığı olarak herhangi bir ek ders ücreti ödenmeyecektir. Müdür yetkili öğretmenlere hazırlık ve planlama görevi karşılığı olarak ödenecek ek ders ücreti, aynı zamanda fiilen sınıf okuttukları da dikkate alınarak sınıf öğretmenlerinde olduğu gibi belirlenecektir.
Hazırlık ve planlama görevi karşılığı verilecek ek ders ücretinin belirlenmesinde aylık ve ek ders ücreti karşılığı fiilen okutulan ders sayıları esas alınacaktır. Bu bağlamda, işletmelerde meslek eğitimi ve staj kapsamındaki ders görevleri ile planlama ve bakım-onarım, öğrenci sosyal ve kişilik hizmetleri, sınav, belleticilik ve benzeri görevler karşılığı ödenen ek ders ücretlerine ilişkin saatler bu belirlemede dikkate alınmayacaktır.
Sınıf öğretmenlerinin bu Kararın 18'inci maddesine göre ek ders görevinden sayılan ders saatleri, sınıf öğretmenlerine hazırlık ve planlama görevi karşılığı verilecek ek ders ücretinin belirlenmesinde dikkate alınacaktır. Kararın 16'ncı maddesine göre aylık ve ek ders ücreti karşılığı ders görevlerini yapmış sayılanlar da bu kapsamda değerlendirilecektir. Ayrıca, engelliler sınıf öğretmenlerinden (görme, işitme, zihin engelliler sınıf öğretmenleri) bu Kararın 10'uncu maddesinde sayılanların dışında kalanlar da, bu kapsamda ayrıca ek ders ücretinden yararlandırılacaktır.
Hazırlık ve planlama görevi karşılığı verilecek ek ders ücretine ilişkin belirlemeler, Bakanlığımıza bağlı okul ve kurumlarda aylık ve ücret karşılığı fiilen okutulan her 10 saat ders için 1 saat daha olmak ve haftada hiçbir şekilde 3 saati geçmemek üzere yapılacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber